Vali Butnaru şi Olivia Păunescu, de la pupitrul de ştiri, în bucătăria ,,Chefi la cuţite”

De: Cristiana Trifu / 05.04.2018, 11:45
Vali Butnaru şi Olivia Păunescu, de la pupitrul de ştiri, în bucătăria ,,Chefi la cuţite”
Valentin Butnaru şi Olivia Păunescu formează echipa de matinali a Observatorului, dar au acceptat provocarea de a fi coechipieri şi la bancul de lucru, în cel de-al cincelea sezon ,,Chefi la cuţite”. Cei doi prezentatori au hobby-uri în afara sferei gastronomice: dacă Olivia este pasionată de design vestimentar, Vali este un împătimit al squash-ului. Cu toate acestea, lipsa de experienţă din bucătărie nu i-a oprit în a încerca să facă o figură bună în faţa celor trei chefi. Cei doi au negociat îndelung alegerea reţetei, căci fiecare şi-a dorit să pună pe banda misterelor un preparat care să îl reprezinte, iar lupta decisivă s-a dat între un desert al copilăriei şi o delicatesă din bucătăria italiană.

,,Iniţial mă gândeam să nu ne facem de râs cu preparatul pe care l-am ales…mai ales că nici eu şi nici Vali nu gătim! Când am ajuns în platou am uitat tot: reţetă, ingredientele…şi cred că cele mai mari bătăi de cap ne-a dat plating-ul! Dar nimic nu se compară cu emoţiile care m-au copleşit în momentul când aşteptăm jurizarea! Când am ajuns în faţă celor trei chefi…n-am mai putut să scot un cuvânt!”, a declarat Olivia Păunescu.  Nici pentru Vali Butnaru misiunea nu a fost mai uşoară.

Deşi obişnuit cu tensiunea resimţită pe platou la filmările unui show, gândul că chefii Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu le vor evalua preparatul l-a copleşit. Mai mult, prezentatorul a făcut şi o promisiune în exclusivitate: ,,Am venit în această competiţie foarte degajat, gândindu-mă că pot improviza la bancul de lucru. Dar acum îmi dau seama prin ce emoţii trec concurenţii înainte să ajungă în faţa chefilor.Este o onoare să fii aici, m-am bucurat să îi întâlnesc. Înainte de jurizare, am promis că voi urma un curs de gătit dacă obţinem măcar un cuţit!”.

Cu ce preparat au decis cei doi să-i impresioneze pe chefii Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu, dar şi dacă verdictul trioului imbatabil îl va face pe Valentin Butnaru să urmeze cursurile unei şcoli de gătit, telespectatorii Antena 1 pot vedea în noul sezon de poveste ,,Chefi la cuţite”, ce are premiera pe 9 şi 10 aprilie, de la ora 20:00.