Vali Rupiţă – Nea Fane simte acut criza în State de România

Apropo.ro / 24.08.2009, 00:00
Vali Rupiţă - Nea Fane simte acut criza în State de România
Celebrul barman din megaproducţiile ”Inimă de ţigan” şi ”Regina” stă tot pe lîngă State în noul serial de comedie care va fi lansat în toamnă la PRO TV. Şi-a pierdut cîrciuma de la oraş, dar pune pe roate o afacere: un nou bar în satul Cloncatele, unde protectorul lui, celebrul State, îşi aduce şatra. Şi toată viaţa lui se învîrte în continuare doar în jurul banilor...

– Ce noutăţi aduce Nea Fane în ”State de România”?
După ”Inimă de ţigan” şi ”Regina”, Nea Fane rămîne în continuare omul lui State. Nu mai are cîrciuma din cauza crizei şi apelează la State pentru a pune pe roate o afacere în Cloncatele. Ce altceva decît un bar?! State îi oferă lui Nea Fane sprijin ”moral, financiar şi pro­tec­ţie”, dar, pentru mai multă siguranţă, îl pune pe Thierry să supervizeze afacerea.

– Dar comportamentul lui se modifică în noul serial de comedie?
Nea Fane este un personaj plin de umor, dar preocupat întotdeauna să scoată bani şi din piatră seacă. Îşi atinge scopul printr-un comportament alunecos, în funcţie de situaţia dată. Faţă de State este mereu umil şi serviabil, la fel şi cu Flacăra, ca să-i pună o vorbă bună la State. Cu Thierry se pune bine, să dea roade afacerea, iar pe cei din Cloncatele îi priveşte cu superioritate că, deh, e cîrciumar de Bucureşti!

– Care sînt dezamăgirile personajului dvs.?
Marea dezamăgire a lui Nea Fane a fost atunci cînd State a hotărît ca Thierry să supervizeze afacerea cu barul. Iar bucuria lui se învîrte în jurul banilor.

Un an de la căsătorie

– Pînă la începerea filmărilor, unde v-aţi relaxat?
Pe 9 august, am împlinit un an de la căsătorie. Am sărbătorit evenimentul şi ziua soţiei mele, Monica, la Viena. Am fost extrem de impresionat de atmosfera de lux şi de grandoarea Vienei, un oraş cu adevărat imperial. O dată ajunşi la splendidul palat Schönbrunn, fosta reşedinţă a împărătesei Sissi, n-am mai putut pleca pînă seara.

– Cum e viaţa de bărbat căsătorit?
Liniştită. Şi asta se întîmplă cînd omul de lîngă tine îţi oferă dragoste, o vorbă bună, îţi aduce bucurie şi-ţi completează viaţa. Nu cred în zicala care spune despre căsătorie că este ”bursa la care acţiunile se transformă în obligaţiuni“.


Scoate CD
cu muzică de petrecere

– Cum arată un chef la dvs. în familie?
E mult spus chef. Aniversările şi petrecerile le facem de obicei la un restaurant sau la munte, de fiecare dată cu foarte multă discreţie. Întotdeauna naşii ne sînt alături.

– Dacă ajungeţi să lucraţi cu fiul dvs. îi mai daţi sfaturi sau aţi renunţat la aşa ceva?
Cred că un părinte nu renunţă niciodată să dea sfaturi copilului său. Întotdeauna vrei să facă lucrurile cît mai bine şi automat îl supervizezi şi îl sfătuieşti ce să facă. Eu am lucrat cu Radu, pe cînd avea doar 10 ani, la ”Chestiunea zilei”, iar ”parteneriatul” a continuat ani de-a rîndul. Am jucat împreună în sitcom-ul ”Meseriaşii” de la PRO TV şi chiar am realizat o emisiune radio la InfoPro – ”Taraf FM”. Şi tot i-am mai dat sfaturi.

– Fiul dvs. vă oferă ”sugestii”?
Radu nu-mi dă sfaturi. Are multe idei şi e foarte grijuliu. Mă întreabă de nu ştiu cîte ori dacă am mîncat, dacă mă doare ceva, dacă sînt obosit, iar cînd mă sună, prima întrebare este ”Unde eşti?”.

– Care e lucrul de care sînteţi cel mai mîndru din viaţa lui?
Sînt extrem de fericit că anul acesta a luat licenţa la Universitatea Media – Facultatea de cinematografie şi televiziune, specializarea regie. Era un vis de-al meu ca Radu să mă urmeze, iar acum visul s-a împlinit.

– Pregătiţi un nou proiect muzical…
Puţină lume ştie că eu cînt şi nu de acum, ci din 1987, cînd am intrat în Estrada Ministerului de Interne – secţiunea muzică uşoară. Am obţinut de-a lungul anilor mai multe premii de interpretare. Muzica a făcut parte permanent din viaţa mea, dar acum, la îndemnul prietenilor, m-am hotărît să scot un album cu muzică de petrecere. Prima parte va cuprinde melodii din repertoriul lui Gică Petrescu, preluate şi adaptate într-o formă originală. Cea de-a doua parte are şi cîteva din cele mai frumoase tangouri de altădată şi surprizele continuă. Primul meu CD cu muzică de petrecere se numeşte “La cîrciuma lu’ Nea Fane”.