Vânzari de 30 de versiuni Logan cu alimentare alternativa cu GPL/zi

Apropo.ro / 06.06.2007, 11:54
Vânzari de 30 de versiuni Logan cu alimentare alternativa cu GPL/zi
Automobile Dacia a lansat, marți, doua versiuni Logan cu motor de 1,4 litri, echipate cu instalație de alimentare cu gaz petrolier lichefiat (GPL), pentru care estimeaza vânzari zilnice de 30 de unitați, în principal catre firme de taxi, școli de șoferi sau companii de

Automobile Dacia a lansat, marți, doua versiuni Logan cu motor de 1,4 litri, echipate cu instalație de alimentare cu gaz petrolier lichefiat (GPL), pentru care estimeaza vânzari zilnice de 30 de unitați, în principal catre firme de taxi, școli de șoferi sau companii de distribuție.

„Estimam ca vom vinde toate cele 30 de mașini pe care le vom produce zilnic, însa daca cererea va depași acest nivel, vom putea mari foarte repede capacitatea de producție”, a declarat, marți, președintele Automobile Dacia, Francois Fourmont.

Reprezentanții companiei apreciaza ca vânzarile de Logan cu GPL vor fi influențate pozitiv de dimensiunea naționala a rețelei de distribuție, de numarul ridicat de stații de alimentare cu acest tip de combustibil, respectiv circa 1.000, și de prețul redus al GPL-ului. Cele doua versiuni, Logan Preference și Laureate, au prețuri de 8.000 de euro, respectiv 8.800 de euro.

Sistemele de alimentare sunt furnizate și montate de compania italiana Landi Renzo, specializata în producția de sisteme alternative de propulsie cu GPL și gaz natural. În condițiile funcționarii atât cu benzina cât și cu GPL, mașina va avea, potrivit constructorului auto, o autonomie de peste 1.500 kilometri.

Conform datelor Dacia, în lume circula peste zece milioane de vehicule alimentate cu GPL, din care 150.000 în România. Rețeaua de distribuție GPL cuprinde 25.000 de stații de alimentare în Europa, din care aproape 1.000 în România.


Mediafax

Tags: