Vânzari online de opt milioane de euro

Apropo.ro / 26.05.2006, 12:37
Vânzari online de opt milioane de euro
Divizia de securitate a datelor din cadrul companiei Softwin, BitDefender, estimeaza pentru pentru acest an vânzari online la nivel mondial de opt milioane de euro, fata de patru milioane de dolari în 2005, a declarat directorul regional de marketing al companiei, Anca Apostol. Potrivit

Divizia de securitate a datelor din cadrul companiei Softwin, BitDefender, estimeaza pentru pentru acest an vânzari online la nivel mondial de opt milioane de euro, fata de patru milioane de dolari în 2005, a declarat directorul regional de marketing al companiei, Anca Apostol.

Potrivit oficialului companiei, 10% din veniturile BitDefender pe piata din România sunt realizate prin vânzari online, pondere care va fi majorata anul acesta la 40%.

„Veniturile noastre online la nivel mondial au crescut în 2005 cu 400% fata de 2004, depasind patru milioane de dolari. În comparatie cu rata medie de crestere a tuturor vânzarilor online, de 58%, solutia BitDefender a înregistrat cea mai mare expansiune online a unui antivirus”, a spus Apostol.

Reprezentantii Softwin au estimat anterior pentru anul 2005 un volum al afacerilor de peste 30 milioane de dolari în cazul produselor si serviciilor BitDefender, de 2,5 ori mai mult fata de 2004. Prognoza companiei pentru 2007 indica vânzari de 100 de milioane de dolari pe acest segment.

Compania a inaugurat marti, împreuna cu procesatorul de plati electronice DotCommerce, un site destinat vânzarilor suitei de aplicatii de securitate BitDefender pe piata româneasca.

„Pâna în prezent, în România aveam disponibil un model de magazin online, ce permitea comandarea produselor si livrarea acestora cu plata ramburs sau prin ordin de plata. Aceste metode de plata ramân în continuare valabile pentru toata suita de aplicatii BitDefender, dar posibilitatea platii online reprezinta o facilitate ceruta de o mare parte a clientilor nostri”, a spus Oliviu Talianu, manager pentru Europa de Est în cadrul BitDefender.

La nivel mondial, BitDefender mai detine 24 de astfel de magazine.

Aplicatiile BitDefender sunt distribuite online în peste 96 de tari. Cea mai mare cota de vânzari este detinuta de Statele Unite, cu 51% din total, dupa care urmeaza Germania cu 33%, Spania cu 5% si Australia cu 4%.

BitDefender este o suita de peste 54 de solutii de securitate ale mediului IT, cu peste 41 de milioane de utilizatori.

Înfiintata în 1990, Softwin este o companie cu capital integral românesc, a carei principala activitate o reprezinta dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe din domeniul IT&C.

Mediafax Business/ IT