Vânzarile de televizoare LCD au crescut cu 135% în trimestrul doi

Apropo.ro / 23.08.2006, 15:49
Vânzarile de televizoare LCD au crescut cu 135% în trimestrul doi
Vânzarile mondiale de televizoare cu cristale lichide (LCD) s-au plasat la 9,4 milioane unitați în trimestrul doi al anului, în creștere cu 135% fața de perioada similara a anului 2005, liderul pieței fiind Philips Electronics, potrivit firmei de cercetare de

Vânzarile mondiale de televizoare cu cristale lichide (LCD) s-au plasat la 9,4 milioane unitați în trimestrul doi al anului, în creștere cu 135% fața de perioada similara a anului 2005, liderul pieței fiind Philips Electronics, potrivit firmei de cercetare de piața DisplaySearch, citata de Reuters.

În raportul companiei americane de cercetare se arata ca ponderea televizoarelor LCD pe piața mondiala a ecranelor TV a crescut la 22% în perioada aprilie-iunie, de la 17% în primele trei luni ale acestui an.

Companiile cu cele mai mari vânzari au fost, dupa Philips, Samsung Electronics, cu o cota de piața de 13,1%, urmata de Sharp, cu 11,8%.

Televizoarele cu ecrane plate, de tip LCD sau cu plasma, au consemnat o creștere exploziva a cererii în ultimii ani, în condițiile în care utilizatorii înlocuiesc modelele mai vechi și mai voluminoase, cu tuburi catodice, iar prețurile au scazut în mod semnificativ.

Mediafax