Vârsta la care te căsătorești influențează veniturile salariale

De: Gabriela Voicu / 01.04.2013, 10:01
Vârsta la care te căsătorești influențează veniturile salariale
Două treimi din creșterile salariale de pe parcursul unei cariere se petrec în primii zece ani ai vieții profesionale.

Bărbații care se căsătoresc în jurul vârstei de 20 de ani iau o hotărâre bună, cel puțin pentru cariera lor. Acest lucru nu este valabil și în cazul femeilor, susține psihologul Meg Jay. Specialista spune că două treimi din creșterile salariale de pe parcursul unei cariere se petrec în primii zece ani ai vieții profesionale.

Femeile care au decis să se căsătorească mai târziu câștigă mai mult decât cele care și-au pus verigheta pe deget la 20 de ani sau puțin peste această vârstă. Potrivit studiului desfășurat de Universitatea Virginia, spre 35 de ani, femeile cu studii superioare care s-au căsătorit în jur de 30 de ani câștigă cu 56% mai mult decât cele care au ales să o facă cu zece ani mai devreme.

Pentru bărbați însă lucrurile stau invers. Cei care se căsătoresc între 20 și 30 de ani (indiferent de nivelul de educație) câștigă în medie mai mult decât cei care își iau soție mai târziu.

În Statele Unite, vârsta medie a tinerilor căsătoriți este de 27 de ani la femei și 29 de ani la bărbați, relativ scăzută față de alte țări (în Belgia, de exemplu, potrivit ultimelor statistici, bărbații se căsătoresc la 31,1 ani, iar femeile, la 28,7).

Citește mai multe despre Cum îți influențează vârsta la care te căsătorești veniturile salariale, pe Gândul.info