Varza cu cartofi

Apropo.ro / 31.01.2005, 18:01
Varza cu cartofi
Ingrediente 1 varza mica murata, 250 g șunculița afumata, 3 linguri ulei, 1 pahar vin alb, 1 lingura marar uscat, piper boabe. Pentru gogoși de cartofi: 750 g cartofi fierți în coaja, 150 g faina, 2 oua, patrunjel verde, Maggi Secretul Gustului Legume, piper.


Ingrediente
1 varza mica murata, 250 g șunculița afumata, 3 linguri ulei, 1 pahar vin alb, 1 lingura marar uscat, piper boabe.

Pentru gogoși de cartofi:
750 g cartofi fierți în coaja, 150 g faina, 2 oua, patrunjel verde, Maggi Secretul Gustului Legume, piper.

Preparare
Se toaca varza fideluța, se amesteca împreuna cu șunculița, taiata cubulețe, ulei, vin, piper boabe și marar. Se pune la cuptor, la foc potrivit, și se lasa pana se înmoaie varza. Separat, se prepara un aluat consistent din cartofii rași, framantați cu faina, oua, Maggi Secretul Gustului Legume, piper și patrunjel tocat fin. Din aluat se formeaza gogoșele rotunde, care se prajesc în baie de ulei. Se servesc calde, alaturi de varza.