Vaslui: Asistenții maternali amenința cu proteste

Apropo.ro / 01.12.2006, 19:28
Vaslui: Asistenții maternali amenința cu proteste
Cei peste 1.100 de asistenți maternali din județul Vaslui amenința autoritațile județene ca vor recurge la proteste, dupa ce nu și-au primit drepturile salariale pe ultimele trei luni, transmite corespondentul MEDIAFAX. Nemulțumirile celor care au

Cei peste 1.100 de asistenți maternali din județul Vaslui amenința autoritațile județene ca vor recurge la proteste, dupa ce nu și-au primit drepturile salariale pe ultimele trei luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nemulțumirile celor care au luat spre îngrijire copiii abandonați în maternitațile vasluiene sunt cu atât mai mari cu cât nu și-au primit în acest an banii pentru alocația de hrana, sume ce sunt acordate pe baza unor acte normative adoptate de legislativul român.

Pâna la aceasta data, doar pentru lefurile echivalente cu salariul minim pe economie, Consiliul Județean (CJ) Vaslui, instituția care se ocupa de finanțarea activitații Direcției Generale de Asistența Sociala și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, are de achitat asistenților maternali peste 80 de miliarde de lei.

„Într-adevar, sumele restante pe care le avem de achitat catre asistenții maternali sunt foarte mari. Am discutat cu reprezentanții Ministerului Finanțelor și ni s-a promis ca vom primi 60 de miliarde de lei. Pe de alta parte, am facut verificari și am gasit sume la alte capitole la bugetul Consiliului Județean ce pot fi transferate la cel de asistența sociala. Speram ca pâna la finele anului sa ajungem cu plata undeva la finele lui septembrie, evident luând în calcul și plata alocației de hrana pentru copiii dați în plasament”, susține Vasile Mihalachi, vicepreședintele CJ Vaslui.

Conducerea Consiliului Județean Vaslui nu vede o rezolvare imediata a problemei drepturilor banești a asistenților maternali, din moment ce, susțin oficialii vasluieni, din 2007 va crește exigența în privința acordarii de fonduri pentru capitolul asistența sociala.

Mediafax