Vasluiul a umilit Timisoara

Apropo.ro / 19.03.2008, 17:40
Vasluiul a umilit Timisoara
In urma unui meci spectaculos, Vasluiul a reusit sa se impuna categoric in fata Timisoarei cu scorul de 3-0

In urma unui meci spectaculos, Vasluiul a reusit sa se impuna categoric in fata Timisoarei, cu scorul de 3-0, apropiindu-se astfel de un loc care sa le permita participarea in cupa UEFA.

Meciul a debutat furtunos, prima repriza fiind una de cosmar pentru timisoreni, care in primele 10 minute au incasat doua goluri.

In minutul 2, Andronic deschide scorul printr-un sut de senzatie, de la 12 m, in vinclul portii aparate de Marius Popa, in urma unor greseli in lant ale aparatorilor timisoreni.

Echipa viola iese la joc si isi creeaza prima faza de poarta in minutul 8 printr-un sut trimis de Ionel Ganea, care insa a fost prins fara probleme de portarul gazdelor.

La faza imediat urmatoare Vasluiul a reusit majorarea scorului prin Denis Zmeu cu o lovitura de cap bine plasata din interiorul careului, in urma unui corner executat de pe partea stanga de atac.

In continuare timisorenii incearca sa reduca din diferenta, dar reusesc doar o dominare sterila la mijlocul terenului, in timp ce vasluienii incearca sa ii surprinda pe contraatac.

Minutul 24 consemneaza prima mare ocazie de gol pentru Poli Timisoara, Artiom Karamian executa perfect o lovitura libera, iar Luchin trimite periculos cu capul spre poarta, insa Haisan respinge cu un reflex senzational, salvandu-si echipa de la gol un gol ca si facut.

Vasluienii raman periculosi in continuare la fazele fixe, ratand alte doua ocazii importante. In minutul 34 Ljubinkovici prinde un sut senzational, de la 35 de metri, dar mingea loveste transversala portii oaspetilor, portarul Popa neavand nici o reactie.

In minutul 42 echipa timisoareana primeste inca o lovitura, hent in careu al lui Brezinsky, arbitrul dicteaza lovitura de la 11 m, iar Marko Ljubinkovici reuseste transformarea acesteia, tabela indicand un 3-0 sec.

In minutele de prelungire ale primei reprize, Ljubinkovici "reuseste" ratarea campionatului, cand singur cu poarta goala, trimite in bara din 2 metri, in urma unei iesiri eronate a portarului Popa. Aceasta avea sa fie si ultima faza a primei reprize care se incheie cu un neverosimil 3-0 pentru vasluieni.

Cea de-a doua repriza debuteaza la fel ca prima, cu faze importante de poarta pentru ambele echipe.

Timisorenii forteaza si incearca sa inscrie macar golul de onoare, dar in continuare moldovenii raman cei periculosi, raspunzand prin contraatacuri taioase.

In minutul 62, isi intra in rol arbitrul Mugurel Draganescu, care refuza acordarea unei lovituri de pedeapsa timisoarenilor, in urma unui fault comis de un fundas vasluian asupra lui Abiodun.

La cateva minute dupa aceasta faza, acelasi arbitru il elimina, de aceasta data corect, pe Brezinsky care a comis fault in postura de ultim aparator, la marginea careului de 16 metri timisorean, lovitura libera ramanand fara urmari pe tabela de marcaj.

In min 74, Timisoara a avut o buna oportunitatea de a inscrie, prin Karamian care nu a reusit sa inscrie de la 10 metri, dupa o pasa primita de la Ionel Ganea.

Pana la final nu au mai fost ocazii notabile, astfel ca rezultatul a ramas neschimbat, FC Vaslui obtinand o victorie zdrobitoare asupra Politehnicii Stiinta Timisoara.

FC Vaslui: 81. Haisan – 24. St. Apostol, 15. Buhus, 3. Andronic, 27. Hugo Luz – 8. Zmeu (6. L. Ivan ’78), 21. N’Doye – 20. Ljubinkovici (2. Dobos ’87), 11. Gheorghiu, 10. S. Frunza (30. P. Jovanovici ’61) – 26. Bukvici. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Poli Stiinta Timisoara: 12. M. Popa – 30. Badoi, 4. Brezinsky, 16. Luchin, 25. Milhazes – 31. Abiodun, 17. Borbely, 7. Aliuta (18. G. Bucur ’46; 13. Srhoj ’73), 10. Art. Karamian – 9. I. Ganea, 11. Arm. Karamian. Antrenor: Dusan Uhrin jr.