Vatican: Halloween-ul este o sărbătoare diabolică

De: Carmen Ulian / 30.10.2014, 11:03
Vatican: Halloween-ul este o sărbătoare diabolică
Vaticanul este de părere că Halloween-ul este o sărbătoare diabolică și că ar trebui schimbată cu o sărbătoare a sfinților.

Vaticanul dorește ca Halloween-ul să nu mai fie sărbătorit și cere înlocuirea acestuia cu un „Holyween”, o noapte în care copiii să spună rugăciuni și să se îmbrace precum sfinții, relatează dailymail.co.uk.

Asociația Internațională a Exorciștilor primește sute de telefoane în această perioadă, chiar și câte patruzeci pe zi, de la părinți îngrijorați.

„Mulți spun că Halloween este numai un carnaval, dar, de fapt, nu e nimic inocent sau distractiv în această sărbătoare. Ea este anticamera a ceva mult mai periculos”, a declarat Părintele Aldo Buonaluto de la Asociația Internațională a Exorciștilor. „Sunt întotdeauna mai multe ritualuri satanice, sacrificii ale animalelor, profanări ale cimitirelor și furturi de oase sfinte pe 31 octombrie. Participarea la Halloween este ca o inițiere în activitățile oculte”, a mai adăugat acesta.

Biserica Catolică a lansat deja inițiativa „Holyween”-ului în Italia, pentru a contracara sărbătoarea „periculoasă” a Halloween-ului.

Citește mai multe detalii despre ce crede Vaticanul despre Halloween, pe Mediafax