Vaticanul vorbește despre Apocalipsă

Apropo.ro / 13.12.2012, 09:54
Vaticanul vorbește despre Apocalipsă
Preotul José G. Funes de la Vatican atrage atenția că ipotezele maya privind Sfârșitul Lumii sunt "false".

Directorul Observatorului astronomic al Vaticanului, preotul José G. Funes, atrage atenția că ipotezele maya privind sfârșitul lumii sunt „false”, explicând că, din punct de vedere creștin, nu va exista un sfârșit al lumii, ci o transformare a acesteia, spre viață, într-un moment viitor necunoscut.

Oamenii au avut mereu întrebări despre originea lor și despre existență. De unde venim și unde mergem? – aceasta este întrebarea care a străbătut mileniile. De multe ori, la această întrebare pot fi date răspunsuri neraționale. În presă și pe Internet, se vorbește zilele acestea despre sfârșitul lumii, pe care mayașii l-ar fi prevăzut pe 21 decembrie 2012„, declară preotul José Gabriel Funes, directorul Observatorului astronomic al Bisericii Romano-Catolice.

Dacă facem o căutare pe Google, pe acest subiect sunt 40 de milioane de rezultate. Conform acestei așa-numite profeții, ar urma să se producă o aliniere a planetelor și a Soarelui cu centrul Căii Lactee, precum și o inversare a polilor magnetici ai Terrei. Nu merită să discutăm fundamentele științifice ale acestor afirmații (evident false)„, mai explică preotul José Gabriel Funes.

Citește mai multe detalii despre declarațiile Vaticanului despre Apocalipsă, pe Mediafax.ro