Vechii egipteni foloseau gel pentru a se coafa

Apropo.ro / 31.08.2011, 13:01
Vechii egipteni foloseau gel pentru a se coafa
O analiza realizata in Marea Britanie pe 18 mumii arata ca vechii egipteni erau la fel de preocupati de infatisarea lor ca noi.

In urma unui studiu al vechilor egipteni, arheologii au descoperit ca acestia foloseau gel pentru a-si aseza parul, unii avand tunsori similare cu ale lui Marilyn Monroe si ale Rihannei.

Arheologii au studiat mostre de par de la 18 mumii de sex masculin si feminin, cu varste intre 4 si 58 ani. Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca egiptenii foloseau un produs pe baza de grasimi pentru a-si aseza parul. Ei chiar isi ondulau suvitele sau apelau la extensii daca lungimea nu era cea dorita, scrie The Telegraph.

Se pare ca egiptenii acordau aceeasi importanta aspectului parului si dupa moarte. Cadavrele erau aranjate cu mare grija, pentru a arata bine in viata de apoi.

Cum se coafau vechii egipteni

O mumie avea parul scurt si noi am glumit spunand ca seamana cu Marilyn Monroe. Altele aveau parul lung si ondulat, ca al Rihannei. Unii barbati tineri aveau carare pe mijloc, iar parul era dat cu acest produs”, a declarat Natalie McCreesh, unul dintre cercetatori.

Cadavrele au intre 3.500 si 2.300 de ani si au fost descoperite intr-un cimitir greco-roman, in Dakhleh Oasis din Desertul de Vest.