Vedeta Top Gear, James May, a ramas fara glasul rotilor de trenulet

De: Dragos Tanase / 27.08.2009, 18:21
Vedeta Top Gear, James May, a vrut sa ofere fanillor emisiunii "James May''s Toy Stories" ceva special, dar nu a reusit.

Prezentatorul de la Top Gear, James May, a vrut sa le ofere fanillor emisiunii sale "James May’s Toy Stories", de la postul TV BBC 2, ceva special.

Doar ca socoteala din targ nu s-a potrivit cu cea de acasa. El a incercat sa construiasca, alaturi de 400 de voluntari, cea mai lunga macheta cu trenulete in miniatura: 16 km (10 mile)!

Traseul ar fi urmat sa lege orasele Bideford de Barnstaple, in zona North Devon.

North Devon este un district nemetropolitan in Regatul Unit, in comitatul Devon din regiunea South West, Anglia.

Vedeta TV a incercat sa filmeze incercarea sa, in data de 25 august, echipa sperand ca trenuletele vor alerga pe intreaga lungime a machetei, construita intr-un decor pitoresc, pe valea Tarkey.

Pregatirile esuate ale incercarii lui James May

Pregatirile esuate ale incercarii lui James May

Insa reusita lor a fost impiedicata de actele de vandalism ale unor hoti, care au furat parti din sine si au aruncat monede, de-a lungul liniei, distrugand si bateriile. Unele baterii au fost chiar furate.

Totusi, organizatorii, in frunte cu James, sunt optimisti si spera ca vor realiza ceea ce si-au propus: sa obtina recordul pentru cel mai lung traseu care leaga doua puncte distincte, printr-o macheta cu trenulete in miniatura.

De altfel, BBC 2 a precizat ca marea incercare va fi difuzata mai tarziu, anul acesta.

Macheta trenulete in miniatura

Macheta trenulete in miniatura

Propunerea noastra pentru James ar fi sa recurga la o metoda mai simpla de a dobori recordul: macheta cu trenulete care se deplaseaza prin levitatie:

 

trenulet superconductor levitatie azot lichid camp magnetic de pe tare.ro

Printre alte propuneri de "jucarii" realizate de James May, cu ajutorul telespectatorilor voluntari, se numara o casa realizata din piese Lego, o gradina construita din plastilina, dar si un pod Meccano in marime naturala.

Â