Vedete cochete cu riduri si pete

De: Manuela Stoicescu / 15.05.2008, 12:33
Mai toata lumea pare sa se dea in vant dupa fotografiile cu celebritati prinse "cu garda jos": fie ca e vorba despre instantanee...

Nu stim exact de ce mai toata lumea pare sa se dea in vant dupa fotografiile cu celebritati prinse "cu garda jos": fie ca e vorba despre instantanee in care acestea sunt surprinse infulecand un hamburger, fie despre poze care dezvaluie celulita de pe coapsele lor aparent perfecte.

Un lucru e cert: orice fotografie care va face o vedeta sa coboare din regatul ei in cel al muritorilor, demonstrand ca si aceasta este, in definitiv, "un simplu om", va trezi interesul unei multimi impresionante.

Mecanismul nu e deloc unul complicat: deseori aparitiile de pe micile si marile ecrane ne complexeaza, ne influenteaza stilul si ne determina sa vanam un anume look. Insa atunci cand chiar si cele mai stralucitoare dive sunt surprinse intr-un tricou ponosit, cu fata brazdata de riduri si cu parul strans neindemanatic, parca parca ne mai vine inima la loc si nu mai tintim catre "perfectiunea" promovata de ele.

Sa luam dar cateva exemple, din multitudinea de fotografii indiscrete:

Aici o puteti admira pe Heather Locklear in doua ipostaze diametral opuse: in dreapta, asa cum ne-am obisnuit cu ea, impecabila si gata oricand sa serveasca drept coperta de revista si o Heather Locklear pe care o stiu mai putini, buhaita, nearanjata si aratand ca un homeless.
Focoasa Pamela Anderson nu face nici ea exceptie de la regula: aparitiile ei pe strada nu sunt nici pe departe la fel de "glam" precum in pictorialele de la mijlocul revistelor pentru barbati. Fara eyeliner, ruj, aparate profesioniste si unelte de editare foto, Pam arata ca o persoana absolut obisnuita, ce-i drept, cu cateva numere in plus la sutien.
Surprinzatoare este, poate, Charlize Theron, despre care nu ne-am fi inchipuit ca arata atat de rau in viata cea de toate zilele: tenul ei cu model "polka dots" si parul slinos ne indeamna parca sa ridicam din sprancene atunci cand o zarim pe Charlize privindu-ne cu vanitate din cealalta poza.
O avem printre invitate si pe Alicia Silverstone, blonda care a facut senzatie in clipurile Aerosmith, devenind un sex simbol rebel al varstei adolescentine. Galesa, pieptanata si cu ochii sclipitor de albastri, Alicia pare o cu totul alta persoana in timpul liber. Aproape ca ne-aduce aminte de o detinuta din inchisorile destinate femeilor, cu figura ei artagoasa si trasaturile aspre.
Dumnezeule, cine e rapperul acela de varsta medie, cu palariuta alba si surplus de hormoni? Pardon, e chiar Oprah, cea mai bogata realizatoare de show-uri de televiziune din intreaga lume. Fara machiaj insa, vedeta se arata a fi de-a dreptul respingatoare.

Dupa ce-am ras, am chicotit si-am barfit, n-am putea sa ne despartim fara sa tragem cateva concluzii: in primul rand, asa cum am mentionat anterior, vedetele sunt in definitiv oameni iar faptul ca din cand in cand le iese un cos, au cearcane sau picioare cracanate nu reprezinta motive pentru a le desconsidera sau pentru a le evidentia defectele ca si cum nu le-ar fi permis sa le aiba.

Apoi, toate aceste fotografii ar trebui sa aiba un singur rol: acela de a arata fetelor ca pot parasi locuinta si daca nu arata ca si cum ar pasi pe covorul rosu. Intr-adevar, un look ingrijit si frumusetea sunt obiective demne de atins pentru fiecare dintre noi.

Nu e indicat insa sa luam ca etalon un pictorial pentru care a fost nevoie de o desfasurare impresionanata de forte. Nimeni nu e perfect si daca tot facem haz, putem macar desprinde din toata aceasta cavalcada o concluzie care ne ridice moralul si sa ne incurajeze. Oricine poate arata splendid atunci cand intervin diversele procedee de infrumusetare. Adevarata frumusete insa, cum s-a spus de nenumarate ori, e o chestiune care pare sa tina de cu totul alte lucruri.