Vedete de la Hollywood impresionate de Transilvania

Apropo.ro / 06.05.2012, 05:00
Vedete de la Hollywood impresionate de Transilvania
În ultima vreme, peisajele şi frumuseţile Transilvaniei i-au atras pe artiştii de la Hollywood să vină şi să filmeze aici. Iată cu ce impresii au plecat Nicolae Cage, Kevin Costner, Gerard Depardieu sau Nicole Kidman!


Michael Bolton, în vizită la Castelul Bran
Celebrul cântăreţ american Michael Bolton a venit să cânte în România în urmă cu câţiva ani şi s-a îndrăgostit de Braşov. Aflat în turneul de promovare al albumului „Bolton Swings Sinatra”, artistul a ajuns atunci cu eronava personală la Sibiu, iar de acolo a pornit cu maşina la Braşov. În cele câteva zile pe care le-a petrecut în ţara noastră, Michael Bolton a vizitat Castelul Bran de care a rămas profund impresionat şi a ajuns şi la Coliba Haiducilor.

Nicolas Cage, îndrăgostit de Sighişoara
În 2010, actorul american s-a aflat în România pentru filmările peliculei „Ghost Rider 2”. În cele câteva luni petrecute la noi, Cage nu a fost singur, ci însoţit de soţie şi copil. Filmările au avut în mai multe oraşe din ţară, printre care şi zona Transivaniei. Nicolas Cage a profitat de micile pauze de la filmări ca să viziteze frumuseţile Sighişoarei, printre care şi Turnul cu ceas din Sighişoara, un moment istoric emblematic al zonei. Actorul american s-a declarat un mare fan al oraşelor medievale.

Kevin Costner revine cu drag la Râşnov
Cel mai celebru bodyguard de pe marile ecrane a fost şi el oaspetele nostru…de mai multe ori. Prima oară, în octombrie 2009, când a susţinut un concert alături de trupa sa, Modern West, în timpul Festivalului de film Ro-IFF de la Arad. A doua oară, pentru miniseria „The Hatfields and MCCoys: An American Vendetta”, produsă de postul History Channel. O mare parte din filmări au fost realizate în studiourile Castel Film de la Izvorani, dar şi pe platoul de la Cheişoara, acolo unde s-a filmat în 2003 şi multe scene pentru filmul Cold Mountain. Iar cea mai recentă vizită a artistului a fost în decembrie 2011, în Bucureşti, unde a susţinut din nou un concert. Atunci cântăreşul a mărturisit că nimic nu se compară cu o lună plină în Trnasilvania şi cu peisajele frumoase româneşti.

Gérard Depardieu
Şi îndrăgitul actor francez se află pe lista vizitatorilor de onoare ai ţării noastre. El a venit în România prima dată în anii ’90. Însă anul trecut a revenit în ţara noastră pentru pentru producţia”Ipu – Convicted to Live”, ale cărei filmări au avut loc la Sighişoara. Depardieu a rămâs profund impresionat de Transilvania şi de satele care îi amintesc de copilăria sa în Franţa.

Nicole Kidman
La un moment dat, se vorbea despre actriţa americană că ar putea deveni ambasadoarea turismului românesc, numele său figurând pe lista vedetelor care urmau a fi contactate de către producătorii documentarului „Wild Carpathia”.
De ce Nicole? Pentru că, de când a făcut cunoştinţă cu România, starul amercian a vorbit foarte frumos despre ţara noastră. Ea a fost prezentă în România în 2003 atunci când a fost filmată pelicula „Cold Mountain”.