Vedete pe motor

Apropo.ro / 20.08.2006, 17:05
Vedete pe motor
Îți place mersul prin ploaie? Ești dependent de adrenalina? Ia-ți motocicleta. Cica nu e o moda și nici nu e fița - daca e sa-i credem pe cei care au ales pentru deplasare doua în loc de patru roți. Ar fi mai curand un stil de viața! Primul motociclist al

Îți place mersul prin ploaie? Ești dependent de adrenalina? Ia-ți motocicleta. Cica nu e o moda și nici nu e fița – daca e sa-i credem pe cei care au ales pentru deplasare doua în loc de patru roți. Ar fi mai curand un stil de viața!

Primul motociclist al țarii este Calin Popescu Tariceanu. Unii știau de pasiunea premierului pentru motoare, dar cei mai mulți au aflat de curand, o data cu accidentul în care a fost implicat. Dupa o entorsa suferita la genunchiul stang și accidentarea unei alte mașini care circula regulamentar, lui Tariceanu i-a fost suspendat permisul de conducere pentru categoria A.

Asta înseamna ca, cel puțin pentru o vreme, Harley-ul va ramane în garaj, agenții SPP nu vor mai avea emoții – cu toate ca premierul a semnat un contract prin care își asuma responsabilitatea pentru eventualele accidente.

Înca din copilarie, Calin Goia și-a dorit sa urce pe o motocicleta, dar abia acum 3 ani și-a luat carnetul. „Îmi place tot ce înseamna sport extrem. Prima motocicleta pe care am urcat a fost o Aprilia 250, iar prima pe care mi-am cumparat-o a fost un Ducati Monster 620, o motocicleta nu tocmai puternica, relativ pentru începatori. Acum am un Ducati 749 Dark, de 108 cai, de care sunt foarte mulțumit și pe care am dat vreo 12.000 de euro”.

Nici garderoba nu a fost neglijata: „am doua caști, o geaca de iarna și una de vara, manuși la fel, de iarna și de vara. Un echipament complet costa în jur de 2.000 de euro, dar te poate costa și mai mult, depinde de unde cumperi.” Cu toate ca nu-și folosește motocicleta de cate ori ar vrea, Calin strabate orașul pe doua roți, mai ales pe înserat, și cand se duce la mare.

De fapt, drumul dus-întors pana la mare este și cel mai lung pe care l-a parcurs vreodata pe motor. „Demarajul, virajele îți dau o senzație deosebita, o senzație care îți intra în sange și de care nu mai poți scapa”. Nu a avut accidente, în schimb, a fost provocat de polițiști.

„Eram cu prima mea motocicleta undeva, pe bulevardul Unirii și în dreapta mea s-au oprit doi polițiști, care m-au întrebat daca știu sa merg pe o roata. Eu le-am spus ca nu știu, dar ei nu m-au crezut, au zis ca . Eu am fost sincer, chiar nu știam; daca aș fi știut, normal ca le aratam cum se merge și pe o roata”.

Despre același subiect am discutat și cu Cabral, Mihai Sturzu, Cristina Șoloc și Mihai Dobrovolski, iar detaliile le puteți citi numai în noul numar al revistei .

Tags: