Vedete şi cărţi, în prag de sărbători

De: Nicoleta Nicolae / 27.11.2014, 08:00
Vedete şi cărţi, în prag de sărbători
Andrei Aradits, Ozana Barabancea, Maria Buză şi Andreea Bălan donează cărţi pentru înfiinţarea unei biblioteci într-o şcoală de la ţară.

Uneori, o mână de ajutor întinsă la momentul potrivit poate însemna mult în viaţa unui om, dar mai ales în viaţa unor copii aflaţi în formare. Vedetele Antenei 1 de la “Te cunosc de undeva” au ales să doneze cărţi pentru înfiinţarea unei biblioteci în cadrul unei şcoli de ţară, unde copiii nu au deocamdată posibilitatea de a împrumuta cărţi pentru lecturile suplimentare şi nici pentru bucuria lor de a petrece timp în compania unor personaje de poveste.

Imediat ce au aflat de campania iniţiată de un blog de cărţi, Andrei Aradits, Ozana Barabancea, Maria Buză şi Andreea Bălan, nu au stat pe gânduri şi s-au oferit să doneze cîteva dintre cărţile care cred ei că îi pot ajuta să se formeze frumos.

Mai mult decît atât, fiecare dintre ei a scris câte o dedicaţie pornită din suflet în speranţa că rândurile lor îi vor bucura pe copiii care vor ajunge să le citească.

“Această carte sper să îţi aducă în viaţă… noroc! Ai carte, ai parte!”, a scris Maria Buză pe prima pagină a cărţii pe care a dăruit-o, în timp ce Ozana Barabancea a dedicat un volum de A.E. Baconsky tuturor copiilor iubitori de carte. Avîndu-l probabil în minte pe fiul său Eric, actorul Andrei Aradits i-a îndemnat pe copii: “Citiţi! Chiar dacă nu e la modă, citiţi ca să vă sclipească ochii!”.

Andreea Bălan, celebra cîntăreaţă din juriul emisiunii “Te cunosc de undeva” de la Antena 1, a desenat pe prima pagină a cărţii o inimă mare şi le-a transmis mulţi pupici tuturor copiilor cărora le place să citească. În urma mesajului postat de Andreea Bălan pe contul său oficial de FaceBook, mulţi dintre fanii ai au hotărît să-i urmeze exemplul şi au donat şi ei cîte o carte pentru biblioteca ce prinde tot mai mult contur.

Mai multe detalii despre cum se poate aduce BOOKuria în sufletul unor copii, prin înfiinţarea unei biblioteci săteşti, se pot găsi aici: http://www.carticusuflet.ro/adu-bookuria-in-sufletul-unui-copil-si-hai-sa-facem-o-biblioteca/