Vedetele ,,Asia Express” au dat dovadă de fair-play, cu riscul de a fi eliminate

De: Cristiana Trifu / 06.03.2018, 12:45
Vedetele ,,Asia Express” au dat dovadă de fair-play, cu riscul de a fi eliminate
Ediţia de aseară a emisiunii ,,Asia Express”, desfăşurată în Laos, s-a dovedit a fi o cursă a imprevizibilului în care concurenţii au plecat în misiune alături de adversari. Deşi reconfigurarea echipelor i-a bulversat, spiritul de competiţie i-a motivat pe fiecare dintre aceştia să lupte alături de noii coechipieri, fără a uita de regulile jocului.

Pentru că ultima misiune a impus un transport comun către locul de întâlnire pentru trei dintre echipe, cei şase au ajuns la punctul de control împreună. Aici au hotărât să dea dovadă de fair-play şi au mers la pas spre check-in împreună, chiar dacă riscau eliminarea. Deşi au fost pe punctul de a fi eliminate, pentru Ana şi Raluka finalul a fost unul norocos, căci dragonul verde le-a salvat şi le-a mai dat o şansă de a rămâne în competiţie.

Ziua a început cu un test de cultură generală ce a stabilit ordinea în care vor pleca vedetele în cursă. După ce au avut de ghicit lungimea fluviului Mekong, principala apă ce străbate Laosul, concurenţii au plecat spre următorul punct de întâlnire, unde s-au confruntat cu cea mai mare provocare de până acum: reconfigurarea echipelor. Formula noilor cupluri nu a fost la alegerea lor, ci impusă de regulile jocului, iar la prima vedere schimbarea nu a părut să fie pe placul tuturor. Lora a făcut echipă cu Vica Blochina, Daniela Crudu cu Liviu Vârciu, Andrei Ştefănescu a luptat alături de Luminiţa Popa, Ana Baniciu a intrat în competiţie alături de Ionuţ Ghenu, iar Raluka s-a bazat pe Dorian Popa. Cei zece au fost nevoiţi să stabilească o legătură şi o strategie comună cu noul coechipier, toate acestea contracronometru, iar o parte dintre aceştia s-au descurcat surprinzător de bine.
Prima probă în această nouă formulă a fost un test extrem de dificil, care i-a scos pe concurenţi din zona de confort încă o dată. Misiunea a impus ca fiecare echipă să găsească următorul indiciu într-un recipient cu peşte fermentat, al cărui miros înţepător şi puternic a fost foarte greu de suportat. Reacţiile vedetelor au fost de-a dreptul spumoase: dacă Daniela Crudu a fost nevoită să îndeplinească singură proba terifiantă, fără ajutor din partea lui Liviu Vârciu, Ionuţ Ghenu s-a văzut nevoit să îi plaseze Anei Baniciu responsabilitatea, convins că nu poate duce la bun sfârşit acest test de foc. Deşi au luptat pentru prima oară ca adversari, Dorian Popa şi mama sa s-au descurcat extrem de bine, avântându-se să găsească indiciul cât mai repede, pentru a prinde avans spre Proba Amuletei. Deşi toţi au reuşit să îndeplinească această provocare, echipa formată din Lora şi Vica, alături de Liviu Vârciu şi Daniela au fost cele care au terminat-o pe primele două locuri.

Cei patru au intrat în cursa recompensei, unde s-au luptat pentru 1000 de Euro şi un avantaj în următoarea etapă. Proba Amuletei a fost un test la rapidităţii şi al forţei, la care au antrenat şi localnicii din Laos, după ce i-au convins să li se alăture în competiţie. Într-o nouă formulă de şase oameni, fiecare echipă a fost nevoită să ia apă din fluviul Mekong printr-un sistem de ţevi de bambus şi să o toarne într-o fântână, până când dragonul ascuns a ieşit la suprafaţă: ,,Mi s-a părut simplă proba la prima vedere, dar după ce începuse îmi amorţiseră deja mâinile. Era cald, iar soarele ne bătea în cap, dar eu mi-am dat toata silinţa… “, a mărturisit Daniela. În cele din urmă, Lora şi Vica şi-au adjudecat această provocare şi au surprins prin modul în care au fuzionat în noua formulă.

Ultima misiune a zilei a început dis-de-dimineaţă, motiv pentru care echipele au găsit foarte greu o maşină care să îi ducă spre următorul punct de control, aflat la 100 de kilometri distanţă. Ajunşi în Thakhek, au avut de ales între trei mijloace de transport, ce prezentau atât avantaje, cât şi dezavantaje. Tuk tuk-ul oferea posibilitatea unei echipe să călătorească cu o viteză de 30 de kilometri pe oră, în timp ce maşina de îngheţată, ce transporta tot o singură echipă, mergea cu 20 de kilometri pe oră, dar le oferea şi un desert vedetelor. Camioneta, cel mai rapid mijloc de transport, conducea ultimele trei echipe către punctul de control cu 50 de kilometri pe oră. La punctul de întâlnire, Lora şi Vica au fost primele ajunse, dar regulamentul a impus ca vedetele să păşească pe covorul ,,Asia Express” doar în momentul în care coechipierul era şi el prezent. Pentru că Daniela şi Liviu Vârciu au ajuns imediat după Lora şi Vica Blochina, prima echipă înregistrată în formulă completă a fost cea a fetelor. Lora şi Liviu şi-au aşteptat partenerii cu sufletul la gură, dar cele trei echipe nu s-au grăbit către punctul de întâlnire. Au decis, în schimb, să păşească pe covor în ordinea ajunsă la camionetă, dând dovadă de corectitudine şi solidaritate. Raluka şi Ana au fost pe punctul de a fi eliminate, dar dragonul din cutia neagră le-a salvat şi le-a mai oferit o şansă de a rămâne în cel mai dur reality show. Cu toate acestea, vor primi un handicap pentru etapa următoare, ce le va îngreuna în fiecare moment. Probele continuă şi în seara aceasta la ,,Asia Express”, de la ora 20:00 pe Antena 1, când coechipierii se vor reîntâlni în formula iniţială pentru a se confrunta cu şi mai multe provocări de foc.