Vedetele de la Hollywood muncesc la sala de fitness!

Apropo.ro / 28.07.2004, 13:04
Vedetele de la Hollywood muncesc  la sala de fitness!
La Hollywood, diferența dintre a arata normal sau într-o forma amețitoare pe ecran se traduce prin a primi sau nu un rol. Așa ca toți cei care vor sa ajunga și sa ramîna vedete au intrat cu îndîrjire în sala de fitness, aerobic sau body building, lasîndu-se modelați

La Hollywood, diferența dintre a arata normal sau într-o forma amețitoare pe ecran se traduce prin a primi sau nu un rol. Așa ca toți cei care vor sa ajunga și sa ramîna vedete au intrat cu îndîrjire în sala de fitness, aerobic sau body building, lasîndu-se modelați și „storși” de antrenorii care au scos untul din ei.

Cindy Crawford, care a editat și ea casete proprii cu exerciții, s-a antrenat cu românul Radu Teodorescu, celebru pentru programul sau intensiv de fitness.

Pentru a obține rolul din „Propunere indecenta” (în care personajul lui Robert Redford îi oferea un milion de dolari pentru o noapte de pasiune) sau cel din „Striptease”, unde uluia barbații cu formele ei perfecte, Demi Moore ajunsese sa exerseze trei ore pe zi la sala de fitness, încît Bruce Willis (soțul ei pe atunci) a exclamat ca o prefera pe Demi dinainte, pentru ca nu-i place sa pipaie mușchi tari ca fierul.

Melanie Griffith, care în „O femeie face cariera” îi adresa lui Harrison Ford replica: „Am cap pentru afaceri și corp pentru pacat” și-a exersat acest corp cu celebra Kathy Kaehler, una dintre cele mai solicitate antrenoare de fitness de la Hollywood. Tot Kathy este cea care le-a ajutat sa-și modeleze superbele forme pe Candice Bergen, Meg Ryan, Michelle Pfeiffer și Penelope Ann Miller, fiind și autoarea carții „Corpuri de maxima audiența” și antrenor și consilier al Claudiei Schiffer în editarea casetelor personale de gimnastica ale supermodelului.

Michelle Pfeiffer este una dintre cele mai disciplinate eleve ale lui Kathy. Antrenoarea a povestit ca, în timpul filmarilor la „Batman” (în care Michelle juca rolul femeii-pisica), actrița se trezea în fiecare dimineața la 04.30 pentru a-și face exercițiile; ea s-a antrenat cinci zile pe saptamîna timp de șase luni. În timp ce filma la „Vîrsta inocenței”, la New York, Michelle primea de la Kathy în fiecare noapte, prin fax, exercițiile pe care trebuia sa le faca a doua zi, înainte de filmari, iar în timp ce a lucrat la „Up, Close and Personal”, actrița lucra zilnic acasa cu Kathy, de la 5 la 6 dimineața, dupa care, la 06.15, venea o mașina și o ducea pe platouri.

În 1979, Jane Fonda și-a înființat în Beverly Hills primul sau studio de fitness. În timp, ea a devenit cea mai celebra promotoare a exercițiilor de întreținere fizica din lume, propunîndu-le tuturor celor care vor sa-și pastreze sanatatea și suplețea 23 de tipuri de casete video (cu exerciții de fitness, aerobic, yoga, metode de relaxare și de marire a mobilitații, exerciții pentru gravide și recuperare dupa naștere, pentru copii, jogging, diete și metode de prevenire și tratare a micilor accidente sau a întinderilor musculare), 13 programe audio și șase carți cu exerciții fizice vîndute în 16 milioane de copii în toata lumea.

Rachel Hunter s-a antrenat cu Cynthia Tivers, scenarista, regizoare și coautoarea carții „World Class Legs”.

Celebrul posterior bombat al lui Jennifer Lopez este tot rezultatul antrenamentelor antrenorului român Radu Teodorescu, care a supus-o la exerciții dupa care nu mai putea coborî nici macar scarile din cauza febrei musculare.

În autobiografia sa, Shirley MacLaine povestea ca, daca alte fete de la cursurile de balet pe care le urma fusesera trimise acolo doar ca sa slabeasca sau pentru ca mamele lor sa aiba o ora libera, ea a exersat întotdeauna atît de mult încît niciodata nu o parasea febra musculara, care o facea sa-și simta picioarele de parca ar fi fost doua bucați de fier.

La 46 de ani, Madonna uimește prin forma ei fizica, rezultata din antrenamente dure la sala care o ajuta sa-și mențina mușchii în forma și sa-și conserve energia atît de necesara în timpul concertelor. De-a lungul anilor, ea a urmat programe de fitness sub atenta supraveghere a antrenorului ei, Carlos Leon, care este și tatal fetiței ei, Lourdes.

Andreea Chiriac
PRO TV Magazin