Vedetele PRO TV „o fac lată”… la 13 ani de PRO TV!

Apropo.ro / 01.12.2008, 00:00
Vedetele PRO TV
De 1 decembrie, cînd PRO TV aniversează 13 ani de la prima emisie, vedetele PRO ”o fac lată”! Îmbrăcate în costume spectaculoase, care îmbină stiluri moderne cu elemente populare româneşti, vedetele PRO TV încing o petrecere în jurul lumii, o petrecere cum numai românii ştiu să facă şi care cutremură din temelii întreg universul.

Fie că au îmbrăcat fote ţărăneşti peste rochii elegante, fie că au purtat pe cap cuşme sau clopuri sau au etalat haine brodate cu ele­mente tradiţionale ro­mâ­neşti, ve­de­tele PRO TV au dansat şi au cîntat în cor ”S-o facem lată!”. Fiecare s-a bu­cu­rat de ţinute de sărbătoare, în care jeansii sau rochiile de mătase au fost asor­tate cu opinci, sal­be sau ilice.

Strînşi în jurul unui ceaun imens, Andreea Esca, Amalia Enache, Cătălin Măruţă, Corina Ca­ra­gea sau Andi Moisescu au ames­tecat cu linguri imense de lemn într-o mămăligă uriaşă, fără de care o pe­tre­cere tipic românească nu ar fi completă. Ve­de­tele PRO ştiu să o facă atît de ”lată” încît toate simbolurile Vestului, de la Statuia Libertăţii la Colosseum şi Turnul Eiffel, se năruie sub efectele acestei petreceri ro­mâneşti!

Singurii care rămân în picioare sînt ro­mânii şi clădirea PRO TV, de pe acoperişul căreia vedetele sale continuă să săr­bă­torească cei 13 ani cu noroc. Săr­bătoare despre care Andreea Esca spune: ”În fiecare an, înainte de faimoasa zi de 1 decembrie, noi, cei din PRO, par­ticipăm la înregistrarea imnului n­a­ţional şi a cîntecului PRO. Există cîteva zile de distracţie generală.

Anul acesta, o să vedeţi că am . E o plăcere să te revezi cu toţi colegii din grup, deoarece, cîteodată, nu avem timp şi nici ocazie să ne vedem un an întreg. Povestim ca nişte moşi despre peripeţiile de la înregistrările din alţi ani, rîdem cu orele şi ne simţim bine împreună. Devenim şi nostalgici şi le ducem lipsa celor care nu mai sînt colegii noştri din diverse motive, dar ne gîndim la ei cu drag, pentru că ei ştiu că 1 decembrie ca în PRO nu există nicăieri!”.

Un Măruţă… încălţat!

Prezentatorul emisiunii ”Happy Hour”, Cătălin Măruţă, care a avut parte probabil de cea mai haioasă ţinută, povesteşte: ”M-am distrat copios la filmarea imnului PRO TV de 1 de­cem­­brie. Am avut cei mai trăsniţi pantofi din platou şi toţi m-au invidiat pentru asta”, glumeşte el, ”şi am făcut front comun cu Andreea Esca, Andi Moisescu, Florin Busuioc şi Mihai Dedu, care sînt campionii bancurilor! Iar la final, a fost o întreagă nebunie să amestecăm cu linguri de lemn cît noi de mari într-o mămăligă uriaşă”.

La rîndul său, Amalia Enache, prezenta­toa­rea Ştirilor PRO TV de la ora 22.30, îşi aminteşte: ”Am purtat un fel de ie modernă, cu o salbă la fel, cu tot felul de elemente inedite în ea, o fustă foarte colorată, iar poşetă a fost un tuci de mămăligă din alamă.

M-am simţit foarte româneşte la această filmare, tocmai pentru că nu uit niciodată de unde am plecat, dar prin faptul că lucrez în PRO TV, care a fost şi este mereu inovator, am imaginat un updatat. Cît despre aniversarea de 13 ani a PRO TV, pot să spun: … pentru că tocmai la mine la lucru se împărţea norocul!”.