Vedetele s-au înghesuit la paradele de moda de la Milano

Apropo.ro / 27.02.2006, 12:23
Vedetele s-au înghesuit la paradele de moda de la Milano
Jennifer Lopez a fost aclamata când a aparut pe pasarela prezentarii Dolce&Gabbana de la Milano, toata audiența, de la cumparatori de top pâna la crema presei de moda, încercând sa o vada pe diva pop, transmite Reuters. Dar Lopez , într-o rochie mulata, aproape ca a fost eclipsata

Style.com Jennifer Lopez a fost aclamata când a aparut pe pasarela prezentarii Dolce&Gabbana de la Milano, toata audiența, de la cumparatori de top pâna la crema presei de moda, încercând sa o vada pe diva pop, transmite Reuters.

Dar Lopez , într-o rochie mulata, aproape ca a fost eclipsata de broderiile aurii și bogate și brocarturile somptuoase cu influențe imperiale, care au dominat o colecție inspirata de epoca napoleoniana. Printre vedetele care au aplaudat-o pe Lopez s-au aflat și Jessica Alba, Ricky Martin și Elle Macpherson.

„A fost tot ceea ce se poate aștepta de la Dolce&Gabbana – sexy, puternic, diafan”, a spus Jennifer Lopez, dupa parada.

Domenico Dolce și Stefano Gabbana au transformat aluziile militare din colecția masculina într-o tema pentru linia feminina din iarna viitoare, manechinele afișând pantaloni trei sferturi, mulați, cu nasturi în fața, purtați cu cizme sau ciorapi și o linie de jachete napoleoniene de toate lungimile și din toate materialele.

Look-ul militaresc a fost atenuat de jachete scurte și blugi, sau adaptat la oraș în materiale gri, în dungi. „Este un tip de feminitate diferit de ceea ce s-a vazut pâna acum. Look militar, dar într-un stil romantic”, a declarat Gabbana.

Pentru rochiile de seara, cei doi creatori au „servit” o colecție opulenta de rochii a la împarateasa Josephine, în tonuri de bleu și crem sau rochii luate parca din „Razboi și pace”, pline de perle, pene și broderii cu fir de aur.

„Este Napoleon și amantele sale”, a explicat Gabbana. „Este vorba despre el și toate femeile din jurul sau, din timpul vieții sale, Maria Antoanetta, Pauline, Josephine”, a adaugat creatorul.

Tema napoleoniana a continuat cu prezentarea casei de moda britanice Burberry, care a celebrat 150 de ani cu o parada plina de celebritați, ținuta la Palazzo Serbelloni, palatul lui Napoleon de la Milano.

Kate Moss, care a fost la un moment dat imaginea Burberry, a ocupat un loc în primul rând, lânga fotograful de moda Mario Testino și alaturi de fostul ei iubit, Jefferson Hack.

„Kate este persoana care a contribuit la ascensiunea acestei companii”, a declarat Testino. Burberry a anulat, însa, un proiect pe care îl avea cu topmodelul, dupa ce Kate Moss a fost implicata într-un scandal cu droguri.

Colecția aniversara Burberry a avut în centru pardesiul, marca cea mai cunoscuta a casei de moda. Christopher Bailey, designerul casei, s-a „jucat” cu acest simbol pe care l-a prezentat în versiuni clasice, cu blana, în auriu sau cu dantelarie delicata.

„M-am uitat la ceea ce înseamna Burberry azi și la ce a fost în trecut. Iar pardesiul a fost baza tuturor creațiilor pe care le-am prezentat”, a comentat designerul.

Dar Bailey, care s-a alaturat casei Burberry în 2001 și a contribuit la creșterea astronomica a veniturilor grupului, a prezentat și o serie de fuste cu volane și rochii copilarești cu mâneci umflate sau fuste chic ornate cu perle.

Mediafax