Vedetele, varianta îmbunătăţită

Apropo.ro / 28.07.2008, 00:00
Vedetele, varianta îmbunătăţită
Nu e nici un secret că celebrităţile au şi ele, asemenea muritorilor de rînd, coşuri, şunci, burţi, cearcăne sau pilozităţi inestetice. Dar tot ele au o armă secretă împotriva defectelor, care se numeşte simplu Photoshop – un program pe computer care îţi face tenul perfect şi îţi ia cu mîna – ori cu mouse-ul – cîteva kilograme de pe silueta din poză. Nimic rău în asta, în afară de faptul că traumatizează fanii creînd un ideal de frumuseţe intangibil, numai că unele transformări sînt strigătoare la cer.

Faith Hill s-a aflat fără voie în centrul unui scandal, atunci cînd poza sa care a fost folosită pe coperta Redbook, o revistă pentru femei, a apărut pe Internet în variata originală, adică neretuşată. Dacă, pe copertă, părea o fetişcană de 20 de ani, în fotografia originală, cîntăreaţa arată cum ar trebui să arate o femeie frumoasă peste care au trecut 41 de ani, ca să fim delicaţi (a se citi cu cearcăne, riduri fine, pete pe piele etc.).

Britney Spears
Britney Spears, cea mai celebră epavă a Americii, e probabil şi cea mai prelucrată pe computer vedetă a vremurilor noastre. Cum paparazzi au surprins-o în toate poziţiile, cu cearcăne, celulită, obraji căzuţi, chelie, burtă şi vergeturi, sînt penibile coperţi de genul Allure – de acum cîteva luni – ori reclama la parfumul ei, Believe, unde arată mai bine decît va arăta ea vreodată cu toate operaţiile chirurgicale din lume.

Sarkozy
Anul trecut, revista Paris Match publica o fotografie cu preşedintele Nicolas Sarkozy şi fiul său, făcînd canoe. Cu această ocazie, Sarkozy a suferit instant o liposucţie abdominală virtuală, fapt dovedit de rivala lui Paris Match, L’Express, care a publicat ambele poze – cu burtă şi fără burtă – pe internet. Deşi purtătorul de cuvînt al lui Sarkozy a negat, se pare că însuşi preşedintele a cerut să i se îndepărteze extra colăcelul de grăsime.

Andy Roddick
Cînd tenismanul Andy Roddick a fost invitat să pozeze pe coperta revistei pentru bărbaţi Men’s Fitness, editorilor li s-a părut cu Roddick nu e tocmai în formă. Drept urmare, artiştii în Photoshop i-au umflat bicepşii peste măsură, doar pentru a se potrivi cu titlul “Cum să ai braţe puternice”. Ulterior, Roddick scria amuzat pe blogul său că arată ca un Schwarzenegger reciclat.

Keira Knightley
a avut un şoc cînd s-a văzut în posterul pentru varianta americană a filmului “King Arthur”, căci bustul său crescuse peste noapte cu cel puţin două măsuri. “Asta nu sînt eu, e ceva creat de nişte oameni. M-au retuşat al naibii de nasol”.

Victoria Beckham
Cine n-a văzut reclama parfumului Beckham, în care David o ţine pe Victoria de un poponeţ rotund şi ferm, ceva ce probabil anorexica Posh n-a avut niciodată? Artista n-a avut nici o problemă cu această mică modificare de fese, dar a spumegat de furie cînd a văzut că, în fotografia oficială Spice Girls, tatuajul ei pe gît, dedicat lui David, dispăruse. Asta în condiţiile în care tatuajul de pe braţul lui Mel B e foarte vizibil. Managerii trupei s-au dezvinovăţit spunînd că a fost de vină unghiul din care a fost făcută fotografia…

Elizabeth Hurley
Spre deosebire de Charlize Theron, de pildă, care nu este de acord ca fotografiile să-i fie retuşate, Elizabeth Hurley nu se teme de micile rectificări, mai ales cînd trebuie să pozeze în bikini. “Cînd trebuie să arăţi de milioane în nişte bikini albi, te bazezi pe fotografi drăguţi şi pe artiştii Photoshop-ului. De fiecare dată cînd îmi descarc pozele făcute în vacanţă, dau buzna peste ei”.

Kate Hudson
Kate Hudson nu e celebră pentru bustul său mare, dar acesta apare totuşi în posterul filmului “Fool’s Gold”, “sprijinindu-l” pe Matthew McConaughey. Afişul ne face să credem că, pe trupul unui model hawaiian a fost înşurubat capul blond al actriţei, iar rezultatul e un fel de versiune robot a lui Kate Hudson.

Kelly Osbourne
În reclama pentru musicalul “Chicago”, Kelly Osbourne afişează o siluetă clepsidră uimitor de subţire, ceea ce i-a făcut pe mulţi să creadă ori că a slăbit o tonă ori că a purtat un corset dureros de strîmt. Cînd Perez Hilton, un personaj controversat de la Hollywood, a postat respectiva poză pe site-ul său, sugerînd că a fost prelucrată pe computer, Kelly i-a răspuns: “Hei Perez, homosexualule! Îţi vine să crezi sau nu, micuţa Miss Osbourne a slăbit şi singurele chestii care mi-au fost retuşate au fost guşa şi acea porţiune de la subraţ care arată cîteodată ca un vagin. Cine n-ar vrea asta? Cu dragoste, Kel”. Kelly a uitat totuşi să menţioneze numeroasele tatuaje care i-au dispărut din reclamă.