Verifica aprinderea masinii

Apropo.ro / 29.05.2002, 12:08
Verifica aprinderea masinii
Este stiut faptul ca una din cauzele cresterii consumului de benzina poate veni de la sistemul de aprindere. Afla cum se fac simtite efectele negative ale sistemului si de unde provin. In general, defectiunile pieselor componente si deteriorarile reglajelor sistemelor de aprindere se fac


Este stiut faptul ca una din cauzele cresterii consumului de benzina poate veni de la sistemul de aprindere. Afla cum se fac simtite efectele negative ale sistemului si de unde provin.

In general, defectiunile pieselor componente si deteriorarile reglajelor sistemelor de aprindere se fac imediat simtite, deoarece provoaca mersul intens neregulat al motorului si eventuala sa imposibilitate de a functiona.

Aceasta trasatura caracteristica, proprie sistemului de aprindere fata de cel de carburatie, la care o crestere chiar insemnata a consumului de combustibil nu se manifesta imediat, permite interventia imediata si deci evitarea risipei de benzina.

In componenta sistemului de aprindere, cele mai frecvente cauze care duc la inrautatirea functionarii masinii sunt: contactele ruptorului (platinele), bujia, condensatorul, arcurile dispozitivului de modificare a avansului la aprindere cu sarcina (avansul vacuumatic), capacul distribuitorului (delcoul).

Sursa: Service CICLOP

Tags: