Verifica si regleaza rulmentii

Apropo.ro / 22.04.2002, 11:29
Verifica si regleaza rulmentii
Volanul masinii tale trage in stanga sau in dreapta? Una dintre posibilele cauze care determina aceasta probleme sunt rulmentii sau pivotii. Afla cum se verifica si cum se remediaza aceste defectiuni. Verificarea jocului rulmentilor rotii din fata. Se executa ridicand roata pe cric si


Volanul masinii tale trage in stanga sau in dreapta? Una dintre posibilele cauze care determina aceasta probleme sunt rulmentii sau pivotii. Afla cum se verifica si cum se remediaza aceste defectiuni.

Verificarea jocului rulmentilor rotii din fata. Se executa ridicand roata pe cric si miscand cu mana roata. Daca se constata existenta unui joc, trebuie efectuata reglarea rulmentilor sau inlocuirea lor.

Reglarea jocului rulmentilor din fata. Aceasta operatie consta in ridicarea rotii pe cric, scoaterea capacului rotii si a cuiului spintecat al piulitei fuzetei si insurubarea piulitei pana ce se constata, prin metoda aratata mai inainte, inexistenta unui joc. Apoi se desurubeaza piulita cu o crestatura, se monteaza cuiul, capacul si se executa o proba de parcurs.

Daca butucul se incalzeste inseamna ca strangerea este prea puternica si rulmentii trebuie slabiti.

Verificarea jocului pivotilor, a fixarii levierelor pe fuzete si a casetei de directie, precum si verificarea articulatiilor barelor de directie se executa pentru a constata gradul de uzura a pieselor componente. Piesele care s-au uzat trebuie inlocuite.

Sursa: Service CICLOP

Tags: