Versatilitatea colțarelor de bucătărie

De: ApropoTV.ro / 15.06.2023, 12:01
Versatilitatea colțarelor de bucătărie

Atunci când vă renovați casa sau aveți dorința de a o moderniza cu cele mai noi piese de mobilier, poate fi dificil să luați toate deciziile singur. Poate că, în unele camere precum dormitorul sau livingul, mobilatul merge mai ușor, însă bucătăriile vă pot da bătăi de cap. Nu este chiar floare la ureche să asortați frigiderul și cuptorul cu o masă și scaune potrivite, și să faceți și gresia sau faianța să iasă în evidență. De aceea, în rândurile ce urmează, vă vom prezenta ce înseamnă un colțar de bucătărie și de ce este o alegere mai inspirată în locul scaunelor de dining obișnuite, pentru a vă da un avânt în asortarea diverselor obiecte din casă.

Colțarele bucătărie au prins din ce în ce mai multă popularitate în gama de mobilă de bucătărie ieftină. Spunem acest lucru pentru că, evident, majoritatea colțarelor sunt ieftine. Această piesă de mobilier seamănă cu o canapea obișnuită, însă este în formă de L, potrivită special colțurilor din încăperi; de aici și numele. În mediul online puteți găsi recomandări de colțare cu scaune asortate, sau simple, fără scaune. Vă recomandăm să vă decideți la un model cu scaune cadou, dacă vă permite spațiul de amenajare. Astfel, în serile în care țineți petreceri la dumneavoastră acasă, pe colțar vor putea sta până la 4 prieteni, iar pe scaune încă doi, pentru a fi cu toții la un loc și a vă bucura de compania lor. Colțarele de bucătărie sunt de obicei construite pe cadre de lemn, pentru o susținere cât mai mare. Deși zona de șezut tinde să fie ceva mai fermă decât la o canapea obișnuită, acest lucru nu reprezintă un minus fiindcă atât șezutul, cât și spătarele sunt îmbrăcate într-o saltea confortabilă, moale, acoperită cu materiale precum bumbac, piele sau pluș. În final, colțarul va da un aspect ordonat bucătăriei dumneavoastră, încadrându-se în cele mai cool tendințe. Susținem afirmația că scaunele nu sunt la fel de utile ca un colțar fiindcă acestea trebuie mereu aranjate, împinse sub masă, ordonate pentru a arăta frumos. Pe când, în cazul colțarului, nu trebuie decât să vă decideți la zona în care vreți să îl fixați și să treceți la treabă. Aspectul bucătăriei dumneavoastră va fi unul ordonat și modern, la sfârșit. În continuare, vrem să vă ajutăm să asortați această piesă de mobilier cu design-ul interior al casei.

După cum am amintit și mai devreme, colțarul bucătărie este pus pe cadre de lemn și vine îmbrăcat în bumbac, piele sau pluș. Să începem cu bumbacul. Acest material este alegerea perfectă dacă aveți o casă în stil modern. Fiind versatil, sustenabil și foarte ușor de îngrijit, bumbacul nu va prinde pete și va avea o stălucire naturală. Puteți alege între țapițerii brodate cu diverse modele tradiționale, modele simple, sau chiar abstracte pentru un plus de vibranță. Faceți câteva căutări și în mediul online pentru mai multe recomandări. De asemenea, și culorile joacă un rol important în alegerea mobilei potrivite. Dacă bucătăria dumneavoastră este în stil scandinav, alegeți un colțar gri sau crem, cu taburete asortate și pernuțe în culori distincte. Încăperea va avea un aer ordonat. Dacă bucătăria este în stil mediteranean, atunci alegeți un colțar albastru sau alb, pentru un iz de vacanță chiar din propria casă. Există o mulțime de posibilități prin care să asortați mobilierul în cel mai inspirat mod, așa că nu vă temeți. Indiferent de modelul ales, veți reuși să vă impresionați toți musafirii. Trecem la următorul material în care colțarul bucătărie poate fi îmbrăcat, și anume pielea. Pielea este un material luxos și pretențios, însă potrivit unor încăperi cu design vintage. Alegeți un colțar de piele maro dacă vă doriți ca bucătăria dumneavoastră să aibă un aspect de bar de hotel de cinci stele, sau unul negru, dacă vă place design-ul business și classy. Aveți grijă însă, pielea se poate zgâria repede, în special dacă aveți copii mici sau animal de companie. Chiar dacă arată de milioane, gândiți-vă de două ori înainte de achiziție. Și ultimul, dar nu cel din urmă material ce merită menționat astăzi este plușul. Cunoscut și sub denumirea de fleece, plușul este cel mai moale și confortabil material pe care îl puteți alege. Planșa de culori nu este chiar atât de largă, monocromaticul fiind cel care primează. Chiar și așa, nu veți fi dezamăgiți. Alegeți un colțar crem sau bej care vă va face să vă simțiți de parcă plutiți pe un norișor, sau chiar unul gri sau negru, dacă vă doriți să dați un aer de mister bucătăriei.

Înainte de încheiere, vrem să vă mai dăm un pont pentru care colțarele sunt mai folositoare decât scaunele obișnuite. Colțarele de bucătărie dispun de loc de depozitare. Acesta se află sub zonele de șezut. Tot ce trebuie să faceți este să ridicați placa specifică și să vă folosiți de spațiul disponibil pentru a depozita diverse cărți de rețete, cârpe, fețe de masă, sau poate chiar cutii de la diverse electrocasnice pe care vreți să le păstrați. Versatilitatea colțarelor e nemărginită.

Am ajuns la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că am reușit să vă îndrumăm spre cea mai inspirată alegere. Nu ezitați să răsfoiți și mediul online pentru mai multe recomandări. Alegeți și asortați piesele de mobilă după bunul plac.