Versiunea de Youtube în limba română – lansată joi, 25 aprilie (Video)

Apropo.ro / 25.04.2013, 12:35
Versiunea de Youtube în limba română - lansată joi, 25 aprilie (Video)
Youtube.ro, versiunea de Youtube în limba română, va fi lansat azi, gazda evenimentului fiind Dan Bulucea, director pentru România al Google, compania care deține Youtube.

Youtube.ro, versiunea de Youtube în limba română, va fi lansat joi, 25 aprilie, gazda evenimentului fiind Dan Bulucea, director pentru România al Google, compania care deține Youtube.

La accesarea Youtube.com, utilizatorii din România sunt întâmpinați cu un mesaj în limba română. Aceștia au posibilitatea de a opta pentru afișarea site-ului în română sau pentru revenirea la limba engleză.

Proiectul Youtube a fost pus la punct, în 2005, de trei angajați ai companiei PayPal, iar brandul YouTube a fost înregistrat pe data de 14 februarie 2005. În prezent, peste 70% dintre utilizatorii actuali ai programului sunt înregistrați în SUA.

YouTube România permite creatorilor locali de conținut video să fie mai ușor de descoperit, atât în România cât și în întreaga lume. De asemenea, companiile locale vor avea de acum posibilitatea de a folosi YouTube ca un mediu de promovare pentru a ajunge la publicul lor. În plus, programul de parteneriat YouTube în România va oferi o cale pentru toți producătorii de conținut, mari și mici, de a face bani din clipuri video încărcate.

Dan Bulucea

Mai mult, muzicienii și compozitorii români – reprezentați de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România – Asociația pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) – și YouTube au anunțat încheierea unui acord de licențiere care va permite artiștilor să obțină venituri din vizualizarea clipurilor lor pe YouTube.

De asemenea, Roton, Cat Music, Hahaha Production, MediaPro Music și TVR au decis să publice pe YouTube conținut propriu, devenind primii parteneri YouTube în România. În acest fel, pun bazele unei prezențe solide pe YouTube, ceea ce le va permite să-și distribuie ușor conținutul și să-și extindă publicul.

Lansarea YouTube România dă posibilitatea companiilor și agențiilor locale de publicitate să se adreseze publicului țintă prin intermediul unor modele inovatoare de reclame video, inclusiv True View – un format non-intruziv care permite utilizatorului să închidă anunțurile publicitare pe care nu dorește să le vizioneze.

Cu ajutorul YouTube, orice persoană care are o conexiune la internet și o cameră video poate distribui conținut video original accesibil în întreaga lume. Platforma reprezintă o arhivă globală de imagini și sunete – cea mai cuprinzătoare colecție de acest fel. YouTube a depășit recent pragul de un miliard de utilizatori pe lună, iar în fiecare minut sunt încărcate pe YouTube 72 de ore de înregistrări video.