Versiunile vechi de ICQ contin erori

Apropo.ro / 24.01.2002, 14:33
Versiunile vechi de ICQ contin erori
Un nou bug care permite accesul hacker-ilor la calculatorul unui utilizator a fost descoperit in unele versiuni ale sistemului de mesagerie instantanee ICQ, identificandu-se o vulnerabilitate in unul din programele instant messaging ale companiei AOL. Bug-ul a fost localizat in ICQ Voice


Un nou bug care permite accesul hacker-ilor la calculatorul unui utilizator a fost descoperit in unele versiuni ale sistemului de mesagerie instantanee ICQ, identificandu-se o vulnerabilitate in unul din programele instant messaging ale companiei AOL.

Bug-ul a fost localizat in ICQ Voice Video & Games pentru versiunile mai vechi decat cea actuala (2001b). Conform SecurityFocus, „in cadrul comunicatiilor special formatate exista un buffer overflow. Un pachet malitios poate suprascrie datele din stiva … Aceasta poate cauza prabusirea clientului ICQ, facand astfel posibila executarea de la distanta a unui cod arbitrar.”

SecurityFocus a fost anuntat despre existenta bug-ului in urma cu o saptamana.

Patch-ul este unul extrem de simplu, afirma AOL. Utilizatorii trebuie sa treaca la versiunea ICQ 2001b, „in cazul careia, pentru o mai buna securitate si utilizare, aceasta problema a fost remediata,” arata un anunt afisat pe site-ul web ICQ.

Utilizatorii pot descarca cea mai recenta versiune ICQ direct de pe site-ul web.

Noua versiune ICQ permite utilizatorilor trimiterea de mesaje SMS pe trei cai: de pe ICQ pe un telefon celular si invers, de pe site-ul web al centrului de mesagerie ICQ pe un telefon celular si invers, respectiv de pe orice client de e-mail pe un telefon celular.

Desi telefoanele celulare care receptioneaza aceste mesaje trebuie sa fie echipate cu SMS, destinatarii nu trebuie sa fie obligatoriu membri ICQ.

De asemenea, ICQ suporta SMS atat pe retelele GSM, cat si pe retelele de alt tip de pe glob, permitand utilizatorilor trimiterea de mesaje pe pager-ele wireless.

Dintre toate retelele si aplicatiile IM publice, ICQ Chat este cel mai putin frecvent utilizat, cu o baza de abonati de doar 1.3 milioane de utilizatori. Cea mai populara aplicatie AOL este AIM, care numara 6.1 milioane de utilizatori, urmata de MSN Messenger cu 4.8 milioane de abonati.