Vezi cum arata noul sediu al Bibliotecii Nationale din Bucuresti (Poze)

Apropo.ro / 16.12.2011, 15:30
Biblioteca Nationala din Bucuresti, va fi deschisa publicului larg anul viitor, pana atunci aici se vor putea organiza evenimente.

Dupa 54 de ani de planuri, amanari, anulari si lucrari, noul sediu al Bibliotecii Nationale este gata si a fost inaugurat joi, de catre premierul Emil Boc si ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Tur Virtual Biblioteca Nationala Bucuresti

Elena Tarziman, directoarea institutiei, care spera ca Biblioteca Nationala sa fie deschisa vizitatorilor de Ziua Bibliotecarului, pe 23 aprilie 2012.

Biblioteca Nationala

In interiorul Bibliotecii Nationale (Splaiul Unirii nr. 22)

Noul sediu va adaposti 12 milioane de volume, circa un milion dintre acestea fiind aduse deja aici. Adevarata incercare va fi insa mutarea colectiilor speciale unde se regasesc carti si documente vechi de sute de ani.

Biblioteca Nationala din Bucuresti are un atrium inalt de 30 de metri, 7 niveluri supraterane si 2 subterane, lifturi cu pereti din sticla, podele si plafoane din sticla luminate cu leduri.

Biblioteca Nationala

Pe pardoseala vor fi proiectate literele alfabetului

Biblioteca Nationala are 14 sali mari de lectura, sase sali de conferinta, librarii, sali de proiectii, expozitii, dar si de auditii, unde vizitatorii vor putea asculta la casti muzica, de orice gen, dar si 4 cafenele.

Terenul pe care este amplasta Biblioteca Nationala masoara 54.000 de metri patrati, suprafata construita fiind de peste 15.000 de metri patrati. In incinta vor exista 300 de locuri de parcare.

Citeste mai multe detalii despre noul sediu al Bibliotecii Nationale din Bucuresti, pe Gandul.info