Viața de lux a 10 dictatori celebri

De: Carmen Ulian / 01.04.2014, 12:30
Dictatori care duc o viață de lux, în timp ce cetățenii mor de foame. Iată cum trăiesc cei mai cruzi conducători și familiile lor.

Iată câțiva dictatori care sfidează prin opulență, prin averi de neimaginat, și un lux la care alții doar visează o viață întreagă.

QUIZ – În ce țări este permisă biciuirea soțiilor, de Paște?

10. Robert Mugabe

dictator

Președinte al Zimbabwe, Robert Mugabe ave o avere estimată la peste 10 milioane de dolari, de pe urma contractelor militare, dar și concesiuni miniere. El și soția lui dețin peste șase proprietăți în Zimbabwe. Mugabe mai are și alte câteva ferme obținute forțat prin reforme agrare menite să-i pună la zid pe fermierii albi. În ultimele șase luni, Mugabe și soția lui au cheltuit peste 14 milioane de euro pe călătorii de lux.

9. Islam Karimov

dictator

Deține funcția de președinte al Uzbekistan de peste 20 de ani. Islam a făcut din statul său o afacere de familie. A fost acuzat că a profitat de banii țării – fiicele sale dispersau banii în diferite țări ale lumii în cazul în care erau nevoiți să plece din țară. Fiica cea mică a președintelui a cumpărat de curând o reședință de peste 42 de milioane de euro în Beverly Hills.

8. Teodoro Obiang Nguema Mbasogo

dictator

Este președinte al Guineei Ecuatoriale, Africa Centrală, și deține o avere estimată la peste 435 de milioane de euro. Este suspectat că a făcut bani din producția de petrol a țării și că ar fi preluat tezaurul național, pentru a evita aleșii corupți. Din averea sa fac parte o serie de mașini de lux – Bugatti, Maserati, Bentley, etc, mai multe locuințe scumpe, o clădire cu șase etaje în Paris, plus multe altele. Fiul său îi urmează excentricitățile, fiind un pasionat de haine foarte scumpe și locuințe imense din vecinătatea vedetelor de peste ocean.

7. Denis Sassou Nguesso

dictator

Președinte al Congo, Denis este un al președinte african care a făcut avere din petroul țării. El și familia sa nu se uită la bani când vine vorba de vacanțe scumpe și călătorii. Este cunoscut faptul că Denis a cheltuit aproape 300.000 de euro cazarea la un hotel din New York. Garderoba lui și a familei sale este realizată la cele mai cunoscute case de modă internaționale.

6. Ali Bongo Ondimba

dictator

Președintele din Gabon este un alt ales care s-a îmbăgățit pe căi necurate delapidare, etc. Averea lui se îndreaptă vertiginos spre 1 miliard de euro. Adoră Parisul, motiv pentru care a cumpărat o locuință imesă, cu teren de tebnis, piscină, locuri de parcare, 14 camere și multe alte dotări cu suma de puțin peste 100 de milioane de euro.

5. Bashar al-Assad

dictator

Președintele Siriei a găsit o cale ușoară pentru a face rost de banii necesari unei vieți luxuriante. el deține 60-70 la sută din activele Siriei. Familia sa este la putere de mai bine de 40 de ani. Prima Doamnă a Siriei, Asma al-Assad, este o clientă fidelă a caselor de modă internaționale, și nici nu pare afectată de problemele din țara sa. Al-Assad mai deține active de peste 1 milion de euro în bunuri păstrate în Rusia și Hong Kong.

4. Muammar Gaddafi

dictator

Gaddafi al Libiei a beneficiat de capitalizarea rezervelor de petrol ale țării mai bine de patru decade, pentru a oferi familiei sale o viață de vis. El și familia sa locuiesc în Regatta, un mini orășel pe plajele din Tripoli. Villa familiei este o mină de bani – mobilier Burberry, Pierre Cardin, accesorii din aur, colecții de arme, bijuterii și lista continuă cu ce vă trece sau nu prin minte. Gaddafi are bani în conturi în cele mai sigure bănci din lume.

3. Hosni Mubarak

dictator

Potrivit Globalpost, egipteanul Mubarak ar fi putut fi cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la peste 50 de miliarde de euro. Se spune că banii ar proveni din contracte militare, activități de business legale. Avea bani în conturi ale băncilor din întreaga lume, iar proprietăți la fel de multe din Paris până în Beverly Hills și două iahturi.

2. Kim Jong-Il

dictator

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Il este un pasionat al lucrurilor fine și scumpe. Doar anul trecut a cheltuit pe această pasiune peste 200 de milioane de euro, în timp ce cetățenii trăiesc la limita existenței. Îi place să servească supă de rechin și să bea binuri regale din vinoteca proprie, unde are depozitate peste 10.000 de sticle de băutură.

Kim este și un mare cinefil, astfel că l-a răpit un regizor celebru și pe soția acestuia, actriță, pentru a-i produce un film doar pentru el. Kim este un narcisist – a plasat în Coreea de Nord peste 34.000 de statui cu chipul său. La moartea sa în 2011, întreaga avere și putere i-a revenit fiului său, Kim Jong-un. Acesta trăiește acum precum o vedetă de la Hollywood.

1. Saddam Hussein

dictator

Saddam Husein, dictator al Irakului, și-a iubit palatele. El a construit câte un palat în fiecare oraș pentru a aminti poporului cât de puternic este el. În prezent există peste 70 de palate extravagante în Irak construite la comanda dictatorului. Dotările din acestea insuflă puterea, averea și gustul lui – hârtie de toateltă din aur, camere ce abundă în oglinzi, toalete de aur, etc, grădini zoologice, pistă de avioane. Iahtul lui de peste 80 m lungime a fost scos spre vânzare pentru suma de peste 25 de milioane de euro. Saddam a avut o avere estimată la 2,5 miliarde de euro.