Viață grea pentru femeile indiene

De: Marian Andrei / 13.04.2014, 11:10
Viață grea pentru femeile indiene
Abu Azmi, un lider local al Partidului Socialist, a declarat în timpul campaniei electorale că femeile care fac sex înainte de căsătorie ar trebui să fie spânzurate, în timp ce liderul partidului, Mulayam Singh Yadav, a declarat, săptămâna trecută, că ar aboli legea care condamnă la moarte violatorii.

Yadav consideră că „nu este neobișnuit ca băieții să mai greșească”, violurile întâmplându-se din cauza femeilor, care „le provoacă”.

Totuși, vineri, Yadav și-a retras afirmațiile, declarând: „Comentariile mele au fost aprobate de foarte multă lume. Cu toate acestea, sunt împotriva violului și cred că violatorii trebuie să primească pedepse severe. Problema violului este dezbătută în jumatate din această lume. Dacă am spus așa ceva, am greșit!”.

La rîndul său, fiul lui Abu Azmi, liderul care declarase că femeile ar trebui spânzurate pentru întreținerea de relații sexuale înaintea căsătoriei, chiar dacă au fost violate, nu este de acord cu declarațiile tatălui său.

Farhan Azmi, la rândul său candidat pentru alegerile din Mumbai, a cerut scuze pentru declarațiile făcute de tatăl său. „Cred că un violator ar trebui spânzurat de 100 de ori. Am cinci surori și toată lumea din familia mea crede acest lucru”, a spus Farhan.

Reprezentanții celorlalte partide au luat în bloc poziție împotriva acestor declarații, pe care le consideră „deplorabile, iresponsabile și condamnabile”.