Viata in Bucuresti se ieftineste… pentru straini

Apropo.ro / 13.06.2008, 15:01
Viata in Bucuresti se ieftineste... pentru straini
Bucurestiul a coborat 14 locuri in sase luni in topul celor mai scumpe orase din Europa pentru angajatii relocati de companiile straine.

Bucurestiul a coborat 14 locuri in sase luni in topul celor mai scumpe orase din Europa pentru angajatii relocati de companiile straine, ocupand locul 71, in timp ce la nivel mondial se afla pe pozitia 132, mai jos cu 27 locuri, potrivit unui studiu realizat, in perioada septembrie 2007-martie 2008, de firma britanica ECA International.

In studiul anterior, prezentat in luna noiembrie a anului trecut, Bucurestiul ocupa locul 57 in clasamentul celor mai scumpe orase din Europa si 105 pe plan mondial pentru reprezentantii firmelor straine detasati in Capitala, potrivit firmei de resurse umane ECA International.

Specialistii ECA International au comparat nivelul costurilor de trai in cele mai mari 370 orase din 184 de tari pentru a calcula un cos mediu compus din 128 de bunuri de consum si servicii. In clasamentul final pentru Europa au intrat 75 de orase din 38 state.

Companiile multinationale utilizeaza rezultatul clasamentului pentru a recompensa salariatii detasati in afara tarii de origine.