Viața în doi, o amenințare pentru silueta

Apropo.ro / 27.06.2006, 16:14
Viața în doi, o amenințare pentru silueta
Uita-te la tine, radiezi toata, el ți-a propus sa va mutați împreuna și nu-ți mai încapi în piele de fericire. În curand n-o sa mai încapi în piele la propriu, te avertizeaza nutriționiștii de la Universitatea din Newcastle, care au realizat un studiu cu o

Uita-te la tine, radiezi toata, el ți-a propus sa va mutați împreuna și nu-ți mai încapi în piele de fericire. În curand n-o sa mai încapi în piele la propriu, te avertizeaza nutriționiștii de la Universitatea din Newcastle, care au realizat un studiu cu o concluzie surprinzatoare: conviețuirea cu un barbat distruge sanatatea femeilor, care încep sa manance mai puțin sanatos și se îngrașa. Asta spre deosebire de barbați, care încep sa prinda gustul mancarurilor sanatoase și pierd în greutate.

Cercetatorii au analizat mai multe perechi – casatorite sau care doar locuiau împreuna – și concluziile au fost similare în toate cazurile studiate. Doamnele consumau mai multa carne, produse bogate în grasimi și zaharuri, în timp ce domnii nu se mai dadeau în vant dupa aceste alimente. Explicația – potrivit medicilor dieteticieni de la Newcastle – este simpla: fiecare dintre cei doi parteneri încearca sa fie pe placul celuilalt și își schimba obiceiurile alimentare. Un studiu efectuat în America a avut o concluzie asemanatoare: femeile se îngrașa dupa ce se marita și slabesc dupa divorț.

Ce se intampla Doctore?