Viata incepe la 50 de ani

Apropo.ro / 13.02.2008, 12:54
Viata incepe la 50 de ani
Fraza standard a anunturilor de angajare: „cautam tineri dinamici, cu initiativa", incepe sa se transforme tot mai mult in „cautam persoane mature, cu experienta".

Fraza standard a anunturilor de angajare: „cautam tineri dinamici, cu initiativa“, incepe sa se transforme tot mai mult in „cautam persoane mature, cu experienta“. Disponibilitatea de a angaja persoane in jur de 40 de ani si mai mature a devenit din ce in ce mai comuna in randul angajatorilor, aceasta fiind una dintre metodele de a rezolva deficitul de oameni cu care se confrunta.

Metoda este aplicata in mai toate domeniile, dar a devenit foarte evidenta in cazul retelelor comerciale si al constructiilor, care au inceput anul in forta cu campanii de recrutare. Cele doua domenii sunt printre cele mai afectate de fluctuatia de personal, mai ales in cazul posturilor inferioare, iar angajatorii sunt astfel nevoiti sa modifice profilul candidatilor cautati.

„In momentul de fata, un student are de ales intre cel putin trei sau patru posturi, care poate nu necesita aceeasi bataie de cap, ii ofera mai multa libertate si pot fi platite mai bine decat slujbele de nivel inferior din comert. Ca atare, a inceput «sa existe viata» si dupa 40 de ani si mai mult. Persoanele mai mature sunt mult mai responsabile si mai stabile, de aceea reprezinta un potential deloc de neglijat“, spune Madalina Popescu, general manager al Pluri Consultants.

Citeste restul articolului in Business Magazin