Viața la o grădiniță din Siberia (Video)

Apropo.ro / 08.02.2013, 11:30
Viața la o grădiniță din Siberia (Video)
La minus 15 grade Celsius, copiii de la o grădiniță din Siberia nu se tem să se spele afară, îmbrăcați doar în costume de baie.

Copiii de la grădinița 317 din Krasnoyarsk, Siberia, au un tratament bombă de a se imuniza în fața gripei: baia la temperaturi de peste minus 15 grade Celsius.

Pe vremea apropo găsești timpul probabil pentru București și alte orașe

Numai când privești imaginile cu cei mici îți vine să mai pui un rând de haine, și nu te mai gândești cum ar fi să te pui în locul lor.

gradinita siberia

Sănătatea celor mici nu este pusă în pericol, după cum susține educatoarea Margarita Filimonova. Această expunere la grig este făcută gradual, în timp, pentru ca organismul lor să se obișnuiască și să se învețe cu frigul. Le sunt făcute teste medicale periodice, astfel că nici părinții nu au de ce să își facă griji.

Pare un sport extrem pentru o grădiniță de copii, însă această practică îi obișnuiește să suporte temperaturile foarte scăzute din Siberia.

Cei mici își imunizează organismul, și își îmbunătățesc sănătatea prin „exercițiile” de la grădiniță. Aceasta este și singura care apelează la metoda dură.

Nu puțini sunt copiii care au trecut prin așa ceva, iar mai apoi au ajuns sportivi de performață la Olimpiade.

 


 

Micuții se obișnuiesc cu frigul și apa rece încă de la dușuri, când le apa pentru spălat scade bine în temperatură, în timp.

Nebunia din curte ia startul la ora 7.30 dimineața, când ei ies costumați doar în costume de baie și cu o găleată de apă rece după ei. După ce fiecare își toarnă-n cap apa din găleată, merge în interiorul instituției pentru o saună caldă.

Deși nu toți părinții celor de aici sunt încântați de metoda aplicată, mulți dintre ei susțin că celor mici le place și cei mai mulți dintre ei nu au mai răcit și nu au avut probleme cu sănătatea de când sunt la grădinița No. 317 din Siberia.