Viața lui Janis Joplin devine film

De: Gabriela Voicu / 10.07.2012, 17:55
Viața lui Janis Joplin devine film
După ani de așteptare, primul film despre viața controversatei cântărețe Janis Joplin ar putea intra în producție.

Pe lista filmelor biografice „în așteptare” și-a făcut loc unul despre celebra Janis Joplin – o veste care-i va bucura pe fani. Este vorba despre un biopic despre viața tumultuoasă a cântăreței care ar putea intra curând în producție, fiind regizat de Sean Durkin.

Scenariul se va concentra pe ultimele șasele luni din viața artistei, înainte de moartea ei neașteptată, la doar 27 de ani, în urma unei supradoze.

Un film despre Janis Joplin a pus, de-a lungul timpului, mai multe probleme, pornind de la drepturile de autor asupra melodiilor ei până la detaliile controversate despre viața sa. O problema a fost și alegerea unei figuri capabile să o joace. Fiecare regizor care a avut în vedere acest proiect a găsit altă actriță – Amy Adams, Pink, Renee Zellweger sau Zooey Deschanel.

Sean Durkin a optat pentru o figură mai puțin cunoscută, Nina Arianda („Midnight in Paris”, „Tower Heist”), premiată cu un Tony pentru rolul din „Venus in Fur”. Arianda va cânta toate piesele din film, ceea ce poate fi, până la un punct, riscant, având în vedere timbrul unic al lui Janis Joplin.

Producătorul Peter Newman („The Squid and the Whale” și „Blue in the Face”), susține „The Playlist”, deține drepturile de autor atât asupra pieselor cântăreței, cât și pe cele ale trupei sale, Big Brother And The Holding Company. Newman a intrat, totodată, în posesia drepturilor asupra cărții „Love, Janis” (o colecție de scrisori), a biografiei scrise de David Dalton, „Pieces Of My Heart”, și a celor trei apariții televizate din „The Dick Cavett Show”.

Producția, care va fi intitulata simplu „Joplin”, este promițătoare datorită cuplului Durkin-Newman și ar putea debuta la începutul lui 2013.