Viata lui Pavarotti va ajunge pe ecrane

De: Manuela Stoicescu / 30.11.2007, 13:41
Viata lui Pavarotti va ajunge pe ecrane
O societate de productie americano-italiana a cumparat drepturile asupra unei biografii a tenorului, care va fi ecranizata in doua telefilme.

O societate de productie americano-italiana a cumparat drepturile asupra unei biografii a lui Luciano Pavarotti care va fi ecranizata in doua telefilme, informeaza allocine.fr. Tenorul a murit in urma cu aproape trei luni din cauza unui cancer la pancreas.

Societatea de productie americano-italiana Indiana Production a dezvaluit in timpul Festivalului de film de Torino ca a cumparat drepturile de adaptare a biografiei lui Luciano Pavarotti, "Big Luciano Pavarotti – The True Story", scrisa de Alberto Mattioli, specialist in arta lirica si jurnalist al cotidianului La Stampa.

Luciano Pavarotti a murit din cauza unui cancer la pancreas, la varsta de 71 de ani, pe 6 septembrie, la Modena.

Pavarotti si-a proiectat vocea de tenor dincolo de scena traditională de opera, popularizand arta lirica pe stadioane pline de spectatori alaturi de tovarasii sai de breasla Placido Domingo si José Carreras. Pavarotti a reusit sa dinamiteze imaginea clasica a cantaretului liric, formand duete inedite cu staruri rock, pop sau soul. James Brown, Sting, Bono, Zucchero, Stevie Wonder si Elton John sunt numai cativa dintre artistii care au participat, din 1993, la concertele anuale "Pavarotti and Friends", un proiect caritabil al maestrului.

Concertele colosului italian au atras milioane de spectatori, miliarde de telespectatori si au contribuit la vanzarea a aproximativ 100 de milioane de albume, un record in registrul clasic. Compania de productie a anuntat ca va realiza, deocamdata, doua telefilme de cate 90 de minute fiecare, dar s-a gandit si la un eventual lungmetraj.