Viața regelui Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei va fi subiectul unui serial, similar „The Crown”

De: Ana Obretin / 05.02.2021, 17:25
Viața regelui Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei va fi subiectul unui serial, similar

Viața regelui Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei va fi subiectul unui serial similar hitului Netflix “The Crown”. Radiodifuzorul suedez TV4 și serviciul său de streaming C More își unesc forțele cu scriitoarea și scenarista Åsa Lantz, realizatoarea filmului biografic „Selma”, pentru a dezvolta un serial despre familia regală suedeză și actualul monarh.

Seria este dezvoltată de compania de producție Filmlance, cunoscută pentru celebrul serial „Bron/ The Bridge”, și va prezenta parcursul lui Carl al XVI-lea, de când a devenit rege, în 1973, până în prezent, potrivit Variety

Serialul este conceput pe mai multe sezoane, de câte șase episoade. Cu această producție, TV4 își reafirmă dorința de a deveni un furnizor de top de conținut premium și una dintre cele mai mari platforme de divertisment nordice. 

În vârstă de 74 de ani, Carl al XVI-lea Gustaf a devenit rege al Suediei la moartea bunicului său, regele Gustav VI Adolf. În 1976, s-a căsătorit cu Silvia Sommerlath, o traducătoare-interpretă de origine germană și braziliană. Împreună au trei copii, prințesa moștenitoare Victoria, prințul Carl Philip și prințesa Madeleine.

CITEȘTE ȘI: The Crown: Istoria din spatele sezonului 4 de pe Netflix 

Foto: Profimedia Images