Viaţa surorii mele

De: Mioara Tronaru / 24.08.2009, 00:00
Viaţa surorii mele
Fosta avocată Sara Fitzgerald se reîntoarce în faţa Curţii pentru a pleda cauza ei şi a soţului ei atunci cînd fiica lor în vîrstă de 11 ani îi dă în judecată. Micuţa Anna le reproşează părinţilor faptul că nu a fost con­cepută decît pentru a fi com­patibilă genetic cu sora ei mai mare, Kate, grav bolnavă.

Acum, după zeci de ope­raţii şi trans­fuzii necesare pentru a-şi ţine sora în viaţă şi în momentul în care Kate are nevoie de un transplant de rinichi, Anna vrea să obţină prin hotărîre judecăto­rească dreptul de a decide singură cu privire la corpul ei. Iniţial, rolurile celor două surori, Anna şi Kate, le-au fost oferite surorilor Elle şi Dakota Fanning.

Ele însă au refu­zat partiturile cînd cea din urmă a văzut că trebuie să se radă pe cap pentru rol. În acest fel, a ajuns pe platouri Abigail Breslin, cea care are deja o nominalizare la Oscar la vîrsta de 11 ani, pentru performanţa sa din “Little Miss Sunshine”. Actriţa de 13 ani i-a dat replica lui Mel Gibson în “Signs” (2002) pe vremea cînd nu avea decît cinci ani şi, mai tîrziu, lui Jodie Foster în “Nim’s Island” (2008). Iar cea care şi-a tuns părul este Sofia Vassilieva, pe care aţi văzut-o în serialul ”Medium”. Pentru a-şi înţelege mai bine rolul, tînăra actriţă a fost consiliată de o adoles­centă care a supravieţuit leucemiei, cu care s-a împrie­tenit la cataramă pe parcursul filmărilor.

Premiera: 28 AUGUST
TO: My Sister’s Keeper. Producţie SUA, 2009. R: Nick Cassavetes.
Cu: Cameron Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin, Jason Patric, Sofia Vassilieva, Joan Cusack, Heather Wahlquist, Thomas Dekker.
Distribuit de InterComFilm Distribution. Avanpremiera joi, 27.08, Hollywood Multiplex, 19.00