Vicepreședintele Statelor Unite, atacat de… maimuțe!

De: Marian Andrei / 25.07.2013, 17:15
Vicepreședintele Statelor Unite, atacat de... maimuțe!
Aflat în vizită în India, vicepreședintele american, alături de restul delegației, a devenit ținta unui grup de maimuțe care l-au bombardat cu fructe și crengi de mango.

Incidentul a avut loc în timpul vizitei la Memorialul de la New Delhi al lui Mahatma Gandhi, liderul mișcării de eliberare din India. Cu câteva minute înainte ca Biden, alături de soția sa Jill, de nepoata lui Mahatma, Tara Gandhi, și de directorul muzeului, să facă o fotografie de grup, în copacii de mango din apropiere a apărut un grup numeros de maimuțe. Acestea au început să arunce în cei care se pregăteau de sesiunea foto cu fructe și ramuri

Comportamentul maimuțelor a stârnit mare îngrijorare în rândul agenților serviciilor de securitate. „Cel mai tare mă temeam ca nu cumva un fruct să-l nimerească pe vicepreședinte. Ar fi fost un coșmar”, ar fi declarat una dintre gărzile de corp ale lui Biden.

Prin eforturi comune, agenții de securitate indieni și americani au reușit să alunge maimuțele, după care sesiunea foto a continuat fără incidente.

Joe Biden este cel de-al 47-lea vicepreședinte american, membru al Partidului Democrat. Biden a preluat funcția în același timp cu președintele Barack Obama, în 2009. Înainte de a devenit vicepreședinte, Biden a fost senator al statului Delaware.