Victima identificata dupa zece ani de la atacul terorist asupra World Trade Center

Apropo.ro / 25.08.2011, 14:48
Victima identificata dupa zece ani de la atacul terorist asupra World Trade Center
Trupul lui Ernest James, un expert IT care lucra la etajul 88 al turnului nordic al WTC in momentul atacurilor teroriste din 11 septembrie 2011, a fost identificat de curand, dupa zece ani de la tragicul eveniment.

Dupa zece ani de la atacul terorist asupra World Trade Center din New York, medicii legisti au reusit sa descopere o noua victima.

Este vorba de Ernest James, un expert IT care lucra la etajul 88 al turnului nordic al constructiei. El a fost identificat ca fiind victima 1.629.

Ernest James este una dintre cele 2.753 de persoane care au disparut odata cu prabusirea celor doua turnuri, in atacul terorist din 11 septembrie.

Atacuri teroriste – 11 septembrie 2001

Peste 21.000 de fragmente umane au fost recuperate de la locul dezastrului si au ajuns la echipa medicilor legisti, coordonati de doctorul Charles Hirsch.

Chiar si dupa zece ani de la atacul terorist, acestia continua sa cerceteze osemintele adunate pentru identificarea victimelor. Potrivit lui Hirsch, specialistii au reusit sa stabileasca identitatile a jumatate dintre persoanele disparute la 11 septembrie 2001, in baza testelor ADN efectuate pe fragmentele umane recuperate.

De aproape zece ani, peste 1.120 de persoane sunt, in continuare, date disparute, rudele lor asteptand sa fie identificate de legistii americani.