Victor Ionita a fost convocat în echipa de Cupa Davis

Apropo.ro / 16.09.2004, 11:17
Victor Ionita a fost convocat în echipa de Cupa Davis
Tenismanul Victor Ionița a fost convocat pentru prima oara în echipa de Cupa Davis a României, pentru întîlnirea cu reprezentativa Canadei, programata în perioada 24-26 septembrie, la București, în barajul pentru ramînerea în Grupa Mondiala. Ionița a cîștigat turneul

Tenismanul Victor Ionița a fost convocat pentru prima oara în echipa de Cupa Davis a României, pentru întîlnirea cu reprezentativa Canadei, programata în perioada 24-26 septembrie, la București, în barajul pentru ramînerea în Grupa Mondiala.

Ionița a cîștigat turneul Asirom Challenger de la Brașov și a fost declarat performerul anului la Circuitul Țiriac Trophy 2004, cu șapte turnee cîștigate. Ionița, beneficiar al unui wild-card, a fost eliminat, marți, în primul tur al turneului BCR Open Romania, cu scorul de 6-3, 7-6 (7/2), de austriacul Stefan Koubek.

Antrenorul echipei de Cupa Davis a României, Florin Segarceanu, a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX, ca din echipa României vor mai face parte jucatorii Andrei Pavel, Victor Hanescu și Florin Mergea, iar din lotul largit, Gabriel Moraru și Razvan Sabau. Segarceanu a precizat ca nu au fost stabiliți jucatorii care vor evolua în meciul de dublu.

Florin Segarceanu spune ca se bazeaza pe prezența lui Andrei Pavel în echipa României la meciurile cu Canada. „În acest moment, Pavel se antreneaza în condiții normale și speram ca, pîna în ziua meciului, sa nu recidiveze problemele medicale pe care le are la spate. Acum nu par a fi probleme și ne bazam pe Andrei la aceste partide”, a declarat Segarceanu.

Segarceanu a precizat ca, prin participarea liderului clasamentului ATP, Daniel Nestor, reprezentativa Canadei este favorita la meciul de dublu. „Categoric, prin participare lui Nestor, canadienii sînt favoriți la dublu. Știam ca este specialist și a demonstrat-o la US Open. Noi ne bazam mai mult pe punctele pe care le vom obține la simplu”, a spus Segarceanu, care a adaugat ca, daca România va avea un avantaj suficient, le va da posibilitatea și unor jucatori mai tineri sa își treaca în palmares un meci de Cupa Davis împotriva echipei Canadei.

Mediafax