Victor Ponta pune taxa pe stâlpi

Apropo.ro / 05.11.2013, 15:30
Victor Ponta pune taxa pe stâlpi
Premierul Victor Ponta a anunțat că va taxa rețelele electrice, eoliene și hidrologice.

Guvernul va introduce plata impozitului pe proprietate pentru construcțiile speciale exceptate până în prezent, a anunțat premierul Victor Ponta, iar ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, a confirmat că nu s-au mai făcut derogări, deci vor fi taxate rețelele electrice, eoliene și hidrologice.

Pentru vremea în București și în alte orașe, consultă vremea apropo

Toate companiile care dețin construcții speciale vor fi impozitate, deci inclusiv E.ON, Enel, Transelectrica, Transgaz, Romgaz… Nu numai companiile de stat, dar și companiile private (…) Stabilim în perioada imediat următoare (nivelul taxării – n.r.) , noi stabilim ca măsură de principiu, măsură ce vom impozita ca și construcție specială, depinde de categoria de construcție specială, va avea o cotă diferențiată„, a arătat Chițoiu, luni seara, după discuțiile cu FMI.

Unul dintre efecte va fi scumpirea curentului. Acest impozit va fi plătit atât de companiile de stat, cât și cele private. Vor fi taxate rețelele electrice, eoliene și hidrologice.

Am discutat deja cu companiile din energie și ne-au comunicat că noile taxe vor duce la prețuri mai mari cu până la 20%„,a declarat fostul ministru al Finanțelor, deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu.