Victorie norocoasa pentru Steaua

Apropo.ro / 04.12.2007, 11:38
Victorie norocoasa pentru Steaua
Steaua Bucuresti a castigat, cu scorul de 1-0 (0-0), meciul disputat, luni, impotriva formatiei Gloria Bistrita

Echipa Steaua Bucuresti a castigat, cu scorul de 1-0 (0-0), meciul disputat, luni, impotriva formatiei Gloria Bistrita, restant din etapa a XI-a a Ligii I, si incheie turul campionatului pe locul 5 in clasament.

Unicul gol al meciului a fost inscris, in minutul 78, de Dorin Toma (Gloria), in propria poarta.

Din minutul 52, Steaua a evoluat in inferioritate numerica, dupa ce Ifeanyi Emeghara a primit al doilea cartonas galben si, implicit, pe cel rosu, pentru fault din spate la Dobre.

Egalitatea numerica pe teren s-a restabilit in minutul 60, cand Cosmin Tilinca, de la Gloria Bistrita, a primit si el al doilea avertisment si a fost eliminat.

Steaua a deschis scorul in minutul 78, prin autogolul lui Dorin Toma. Mihai Nesu a centrat de pe stanga, pentru Victoras Iacob, dar Toma, in incercarea de a intercepta balonul, l-a trimis in propria poarta, in dreapta lui Tatarusanu.

In minutul 90+2, Gloria Bistrita a trecut pe langa golul egalizator, cand Razvan Dobre a trimis mingea in bara din dreapta lui Zapata.

Steaua: 1. Zapata – 13. Emeghara, 3. Goian, 5. Rada, 15. Nesu – 25. Neaga, 8. Ov.Petre, 20. Lovin (14. Cristocea ’62), 84. Surdu (4. Golanski ’58) – 10. Dica, 9. V.Badea (19. V. Iacob ’69). Antrenor: Marius Lacatus.

Gloria Bistrita: 12. Tatarusanu – 24. D. Matei, 19. Abrudan, 18. Frasinescu, 25. D. Toma – 2. M. Rus, 28. Ragipovici (21. Nalati), 8. Sepsi, 16. R. Dobre – 9. Tilinca, 11. Hadzibulici (17. Bad ’71). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

Rezerve: 22. Albut, 17. Bad, 21. Nalati, 28. Ragipovic, 29. Pribac, 4. Cordoban, 25. Toma

Cartonase galbene: Emeghara ’42, ’52, V. Iacob ’86 / Tilinca ’23, ’60, Sepsi ’52

Cartonas rosu: Emeghara ’52

Meciul a fost arbitrat de o brigada condusa la centru de Marius Avram, ajutat de asistentii Marcel Savaniu si Eduard Dumitrescu si de rezerva Mihai Ene. Observatori au fost Mircea Cezar Ionescu si Nicolae Grigorescu. In tribune au fost prezenti 4.000 de spectatori, intre care un singur suporter al Gloriei Bistrita, aflat la peluza a II-a.

Suporterii stelisti de la peluza I nu si-au incurajat deloc favoritii, singurele momente cand au iesit din acalmie fiind cand au strigat numele lui Lacatus, l-au huiduit pe Surdu si l-au injurat pe presedintele LPF, Dumitru Dragomir. Ei au taxat in multe momente cu fluieraturi jocul Stelei si l-au fluierat pe Florin Lovin in momentul inlocuirii.

Unii suporteri de la tribuna zero i-au reprosat finantatorului FC Steaua, Gigi Becali, aflat in loja, prestatia "ros-albastrilor".

Sustinatorii Stelei de la peluza a II-a au afisat un banner cu mesajul "Vrem performanta fara implicarea ta, bai, zdreanta!", mesaj aplaudat de intreg stadionul. Un alt mesaj afisat la peluza de la tabela a fost "Mitica, asteptam ziua in care iti vom aprinde o lumanare", pe care oamenii de ordine au incercat, fara succes, sa-l confiste.

La meciul Steaua – Gloria Bistrita au asistat si presedintele si antrenorul de la Unirea Urziceni, Mihai Stoica, respectiv Dan Petrescu, pentru a-i urmari pe "ros-albastri", inaintea intalnirii de joi din optimile Cupei Romaniei.

Jucatorii Valentin Badoi si Dorel Zaharia nu au fost inclusi in lotul Stelei pentru acest meci.

La finalul primei reprize, Gigi Becali l-a injurat din loja pe centralul Marius Avram.

La finalul meciului, in momentul in care au mers sa salute galeria, Rada si Dica au avut un conflict verbal, fiind la un pas sa se incaiere, cei doi fiind despartiti de antrenorul Marius Lacatus.