Videanu: Ar fi corect ca un ministru sa fie din PLD

Apropo.ro / 05.01.2007, 14:21
Videanu: Ar fi corect ca un ministru sa fie din PLD
Președintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca, daca se va iniția o restructurare guvernamentala, "ar fi corect" ca un ministru ca provina din PLD, deși șansele de realizare a acestei numiri sunt mici dinPreședintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca, daca se va iniția o restructurare guvernamentala, „ar fi corect” ca un ministru ca provina din PLD, deși șansele de realizare a acestei numiri sunt mici din cauza „atitudinii subiective” a PNL.

„PD a planificat o reuniune pentru a anunța strategia de post-aderare. Dar trebuie precizat ca fiecare formațiune a Alianței lucreaza la anumite opțiuni în acest sens: și PD și PNL. Apoi, ne vom armoniza în Alianța și cu PLD, dupa care vom supune unei dezbateri publice strategia noastra post-aderare”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, președintele executiv al PD, Adriean Videanu.

Liderul PD a aratat ca „ar fi ideal ca în urma analizei concretizate în strategia post-aderare sa se inițieze și o restructurare guvernamentala”.

El a spus ca ar fi corect ca, daca s-ar face o restructurare guvernamentala, unul dintre posibilii viitori miniștri sa fie din PLD. „În mod normal așa ar fi corect, dar șansele sunt mici, datorita atitudinii PNL, care este subiectiv, evident. Poate ca și noi am fi facut la fel în locul lor, daca era sa se fi rupt o aripa din PD. Dar noi încercam sa pastram un echilibru între ei”, a spus Videanu.

Adriean Videanu a susținut ca democrații și liberal-democrații au „cam aceleași opțiuni” în privința programului de guvernare, la care au lucrat inclusiv reprezentanții PLD.

Potrivit lui Videanu, strategia post-aderare a României la UE ar urma sa fie definitivata eventual la sfârșitul lunii februarie.

„Acum este o perioada de simulari ale modelului economic din strategia post-aderare”, a menționat președintele executiv al PD.

Comisia PD care lucreaza la programul de post-aderare este condusa de Adriean Videanu. Din aceasta mai fac parte fostul vicepremier Gheorghe Pogea, fostul ministru al Integrarii Emil Dinga, șeful Comisiei Naționale de Prognoza, Ion Ghizdeazu, vicepreședintele Institutului Național de Statistica, Cristian Stanica.

Și ministrul Apararii, democratul Sorin Frunzaverde, a declarat, vineri, ca este posibil ca în acest an sa aiba loc o restructurare a Guvernului, prin reducerea numarului de ministere, dar oportunitatea acestei masuri „va fi determinata de evoluțiile politice din plan intern”.

„Guvernul funcționeaza în aceeași alcatuire de pe vremea PSD, nu este unul suplu, iar întotdeauna atât PD, cât și Alianța, au vorbit despre un Guvern cu mai puține portofolii”, a spus Frunzaverde într-o conferința de presa susținuta la Reșița.

Liderii PD și PLD au convenit, în 27 decembrie, sa colaboreze în plan parlamentar pentru a sprijini o serie de proiecte, printre care și restructurarea Guvernului, cele doua formațiuni urmând sa înființeze și o fundație pentru unitatea dreptei.

Președintele PD, Emil Boc, a declarat, dupa întâlnirea cu reprezentanții PLD, ca grupurile parlamentare ale democraților și ale liberal-democraților vor colabora pentru susținerea unor proiecte în Camera Deputaților și Senat. „Am gasit sprijin pentru proiectele politice importante care se afla pe agenda Parlamentului: ANI, restructurarea Guvernului, Legea audiovizualului, precum și la procesul de descentralizare”, a anunțat Boc.

Mediafax