Videanu nu mai candideaza la Primarie

Apropo.ro / 08.01.2008, 16:14
Videanu nu mai candideaza la Primarie
Primarul Capitalei, Adriean Videanu, ar putea renunta sa candideze pentru inca un mandat.

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, ar putea renunta sa candideze pentru inca un mandat, liderii PD-L luand in calcul desemnarea fostului ministru de Interne, Vasile Blaga, pentru functia de edil general al Bucurestiului.

PD-L va comanda, luna aceasta, un sondaj intern, la nivelul Bucurestiului, cu mai multe variante de posibili candidati la Primaria Generala, pentru a-l desemna pe cel mai bine plasat candidat al acestei formatiuni in cursa pentru fotoliul de primar general

Variantele ce vor fi luate in calcul in vederea stabilirii candidatului care sa intre in cursa pentru Capitala sunt, se pare, secretarul general PD-L,Vasile Blaga,viceprimarul Razvan Murgeanu, primarul sectorului 3, Liviu Negoita, si Adriean Videanu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Acestea au aratat ca, in functie de rezultatele cercetarii sociologice, democrat-liberalii vor evalua posibilitatea ca actualul primar general sa intre in competitia electorala pentru inca un mandat, desi sansele ca acest lucru sa se intample sunt foarte mici, asta pentru ca Adriean Videanu ia in calcul retragerea din cursa electorala pentru obtinerea unui nou mandat.

Potrivit unor surse PD-L, secretarul general Vasile Blaga ar putea fi varianta cu cele mai mari sanse de castig pentru Primaria Capitalei.

Fostul ministru de Interne si-a anuntat, se pare, colegii de partid, inca din toamna anului trecut, ca nu doreste sa candideze pentru functia de primar al Bucurestiului, el intentionand, mai degraba, sa ocupe o functie in eventualul Cabinet pe care PD-L il va forma daca va castiga alegerile.

Pe de alta parte, Liviu Negoita refuza categoric, la randul sau, sa candideze la Primaria Generala, el dorind sa isi continue mandatul la sectorul 3, iar solicitarea sa a fost, se pare, aprobata tacit de liderii PD-L.

Viceprimarul Razvan Murgeanu este un eventual candidat la PMB, dar el este cotat cu sanse mari de a castiga primaria sectorului 1 al Capitalei, in competitia cu liberalul Andrei Chiliman.

In conditiile in care Vasile Blaga si Liviu Negoita nu vor accepta o eventuala propunere de candidatura, iar Razvan Murgeanu va fi desemnat la sectorul 1, Adriean Videanu ar putea reveni asupra deciziei sale – neoficiale, deocamdata – de a nu mai candida inca un mandat la Primaria Capitalei.

Â