[VIDEO] 9 Poveşti de dragoste şi ură în izolare – un film de Dan Chişu

De: Andra Voiculescu / 08.07.2020, 16:26
[VIDEO] 9 Poveşti de dragoste şi ură în izolare - un film de Dan Chişu
Regizorul Dan Chişu a lansat pe 10 mai primul film de lung metraj românesc făcut integral în perioada de izolare. Filmul de lungmetraj a fost scris în carantină în perioada 12 martie - 10 aprilie şi filmat în perioada 15 aprilie - 23 aprilie cu telefoane mobile de cei 17 actori care interpretează în film. Bugetul filmului a fost 0.

Dan Chişu a explicat pentru FNE modul în care acest proiect a prins viaţă: „Am fost dezamăgit pentru că lansarea lungmetrajului meu 5 Minutes Too Late / 5 minute (produs de Domestic Film şi DaKINO Production), care trebuia să aibă loc pe 26 martie 2020 împreună cu un tur naţional, fusese amânată din cauza pandemiei COVID-19. Am fost atât de frustrat şi a trebuit să fac ceva, aşa că, în timp ce vorbeam cu prietenul meu, actorul Emanuel Pârvu, despre proiectul meu, am văzut sitcom-ul online românesc despre Covid-19 Discutabil şi am venit cu ideea unui lungmetraj despre un regizor care încerca să fac un film în timpul carantinei. ”

Nouă poveşti de dragoste şi ură în izolare spune povestea unui regizor de film (interpretat chiar de Dan Chişu) care încearcă să convingă o grămadă de actori să se filmeze acasă în timp ce joacă roluri pe care le-a scris pentru ei. Cu sfaturi din partea DoP Adrian Silişteanu şi ale editorului Alex Pintică (interpretat de ei înşişi), regizorul reuneşte mai multe poveşti despre oameni care au petrecut diverse momente în carantină. Sentimentul carantinei reale şi experienţa reală a actorilor părăsesc încet tărâmul realist şi se mută într-un film dezastru, cu note laterale amuzante către Jafar Panahi şi izolarea sa forţată din punct de vedere politic.

Chişu a scris poveştile, dar actorii au fost liberi să adauge sau să taie textul după nevoile lor. Adrian Silişteanu a văzut graba şi i-a ajutat pe actori cu sugestii despre încadrare şi iluminare suplimentară. Unele preluări au fost intenţionat excentrate pentru a da senzaţia unui compromis tehnic. Editarea a durat opt zile.

Din distribuţie fac parte: Andrei Huţuleac, Alex Bogdan, Cătălina Mihai, Codin Maticiuc, Ana Pandeli, Raluca Aprodu, Tudor Istodor, Diana Cavaliotti, Silvana Mihai, Corina Moise, Ana Radu, Costin Dogioiu, Alex Pavel, Ilona Brezoianu, Adrian Titieni, Judith State, Emanuel Pârvu, Adrian Silişteanu, Elena Voineag, Radu Dumitriu, Alex Pintică, Marius Leftărache.

Filmul poate fi urmărit gratuit pe YouTube: