VIDEO: Cele mai bune videoclipuri muzicale din 2020

De: Loredana Toma / 16.12.2020, 20:51
VIDEO: Cele mai bune videoclipuri muzicale din 2020

Când vine vorba de videoclipurile pieselor compuse, artiștii vor să fie de asemenea la înălțime. Aleg destinatii cu peisaje deosebite, costumații atractive sau ieșite din comun, fac totul pentru un rezultat care să prindă la public.

Videoclipul unei melodii exemplifică și completează ceea ce ascultătorul ar fi putut omite din mesajul versurilor unui artist. La toate acestea se adaugă setea de creație, dar și bucuria și mândria obținerii unor premii muzicale importante.

Citește și: Premiile Grammy: 14 momente de menţionat din istoria evenimentului muzical

Sunt cazuri în care unele melodii nu au prins așa rapid la public, dar după lansarea videoclipului au câștigat popularitate rapid. Altele, însă, din prima au fost puse pe „repeat”, iar videoclipurile lor ne-au îndemnat să dăm click pe butonul „Replay”, pe Youtube.

Mai jos este o listă, realizată de IndieWire, cu câteva dintre cele mai bune videoclipuri din 2020.

Real Estate – „Paper Cup” (regizor Nick Roney)

Melodia nu este nici veselă, nici tristă, ci mai degrabă realistă. Te face să te întrebi despre alegerile pe care le-ai făcut și le faci în viață sau despre sensul acțiunilor tale. Videoclipul transmite emoții puternice, iar finalul ne reamintește că totul va fi bine, într-un fel sau altul. Clipul nu este bazat neapărat pe efecte speciale sau cine știe ce artificii, ci pe poveste și emoții.

Lauv – „Modern Loneliness” (Jason Lester)

Titlul piesei nu are nevoie de prea multe explicații, iar videoclipul arată întocmai imaginea societății în care am ajuns să trăim, conectați la tehnologie. Personajele principale ale clipului sunt rețelele de socializare și telefonul mobil, care au devenit cel mai important aliat al nostru, dar și cea mai destructivă componentă a vieții noastre. Este un clip care ne reamintește că am devenit sclavii singurătății fără a fi prea conștienți de asta.

SiR – „John Redcorn” (Daniel Russell și Domonic Polcino)

Videoclipul este o parodie cuminte a seriei „King of the Hill”, în care imaginile sunt imitate la scară înaltă, de la imaginea lui Sir John și până la haine, mașină, casă. Producătorii clipului au avut grijă să includă și scena tipică a băieților care beau bere lângă gard. În clip sunt prezenți Kendrick Lamar, Ab-Soul, Schoolboy Q și Jay Rock în rolurile lui Hank, respectiv Dale, Bill și Boomhauer.

Beyoncé, Blue Ivy, SAINt JHN, and WizKid – „Brown Skin Girl” (Jenn Nkiru)

Despre acest videoclip, care deja a prins foarte bine la public, Beyonce a explicat că a ținut neapărat să arate toate nuanțele de piele închisă la culoare. În videoclip, care arată mai mult ca o serie de picturi, apar figuri cunoscute, precum Kelly Rowland, Lupita Nyong’o, Naomi Campbell și chiar și fiica lui Beyonce, Blue Ivy Carter. Versurile, linia melodică, locurile alese și garderoba fac din acest videoclip un tablou perfect al artei și al frumuseții sub toate formele lor.

Cardi B și Megan Thee Stallion – „WAP”(Colin Tilley)

Iată o piesă cu un videoclip care are de toate. Cardi B este dă dovadă de lux și opulență încă de la imaginea de început a clipului. De la versuri clare și concrete, la mișcări provocatoare, glam și sex-appeal, Cardi B a îmbinat perfect ingredientele unei piese cu un videoclip în tandem, pe care parcă ai vrea să-l revezi, căci simți că ai omis ceva. Confirmarea este dată și de milioanele de vizualizări de pe YouTube așe piesei, dar și de trofeele primite la mai toate ceremoniile de premii muzicale de anul acesta.

Sursa: IndieWire