Videoclipuri Andra și Vunk, interzise la TV

Apropo.ro / 07.02.2014, 08:00
Videoclipuri Andra și Vunk, interzise la TV
Videoclipurile "Va fi bine" (Andra) și "Așa, și!" (trupa Vunk) au fost interzise de la difuzarea pe posturile de televiziune printr-o decizie luată, joi, de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

Consiliul a primit mai multe sesizări potrivit cărora cele două videoclipuri conțin plasare de produse fără a fi menționat acest lucru. Potrivit sesizărilor, în videoclipul „Așa, și!” (trupa Vunk) se face reclamă la Clinica Medlife, Mike’s Pub, 55 Jaz Music, Heineken, iar în videoclipul „Va fi bine” (Andra) se face reclamă la vopsea Garnier, cafea Jacobs, Free Way Cola.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Membrii CNA au constatat că sesizările sunt întemeiate și că în aceste cazuri a fost încălcat articolul 31, aliniatul 4, litera c și alineatul 5 din Legea audiovizualului, potrivit căruia „Programele care conțin plasare de produse trebuie să îndeplinească cumulativ cel puțin următoarele condiții: c) să nu scoată în evidență în mod exagerat produsele în cauză. (5) Programele în care sunt inserate plasări de produse trebuie să cuprindă informații clare privind existența acestora, fiind identificate corespunzător atât la început, cât și la sfârșit, precum și la reluarea după o pauză publicitară, astfel încât să se evite orice confuzie din partea telespectatorului„.

Cele două videoclipuri au fost difuzate la mai multe televiziuni muzicale, la unele dintre acestea produsele din respectivele clipuri fiind blurate.

În ambele cazuri, CNA a decis să aplice o decizie de intrare în legalitate, fapt care presupune că cele două videoclipuri nu mai pot fi difuzate până nu vor fi modificate astfel încât să respecte legislația audiovizualului.

Citește mai multe detalii despre interzicerea celor două videoclipuri la tv, pe Mediafax.ro