Videoclipurile interactive, un trend muzical de senzatie

Apropo.ro / 10.05.2009, 17:56
Trupele internationale recurg la o noua metoda de a-si atrage fanii pe internet: videoclipurile interactive.

Cel mai nou single al trupei australiene Empire Of The Sun se numeste "We Are The People" si a beneficiat de promovare speciala.

Virgin Records UK a decis sa lanseze single-ul trupei intr-un mod inedit, prin integrarea unor "touch points" in videoclip.

Astfel, utilizatorul online poate gasi informatii despre muzicieni, printr-un simplu click pe sferele rosii si galbene care apar pe parcursul piesei si care devin active cand cursorul se misca pe ecran.

Prin accesarea sferelor sunt generate si parti dintr-un cod, care apoi poate fi inserat in interfata video, ceea ce le permite userilor sa participe la un concurs cu premii lansat de trupa.

Vezi clipul, aici.

Desi cei care au realizat acest proiect sustin ca este primul clip interactiv lansat vreodata, in realitate exista mai multi artisti care au apelat la aceasta tehnologie inaintea lor.

Astfel, la inceputul acestui an, formatia Hoobastank a lansat propriul videoclip interactiv, pentru piesa "My Turn".

Accesand site-ul oficial, userii pot crea propria versiune a clipului, avand la dispozitie optiuni pentru a schimba costumele personajelor de pe scena, instrumentele acestora sau chiar personajele in sine.

Vezi clipul, aici.

Si trupa Black Moth Super Rainbow a lansat de curand un clip interactiv, care ofera posibilitatea utilizatorilor sa schimbe fundalul actiunii.

In plus, exista si o versiune pentru webcam, in acest caz fiind suficient ca userul sa isi miste capul sau mainile pentru ca cerul de pe ecran sa isi modifice forma.

Numele videoclipului este "Dark Bubbles" si a fost realizat in nu mai putin de trei luni.

Vezi clipul, aici.

In 2007, formatia indie rock Arcade Fire a lansat un videoclip interactiv pentru piesa "Neon Bible", regasita pe cel de-al doilea album al muzicienilor canadieni.

Pe site-ul oficial apar capul si mainile solistului trupei, pe fundal negru, utilizatorii avand posibilitatea sa controleze aceste parti ale corpului sau prin miscarea cursorului pe ecran.

Vezi clipul, aici.

 

Â