Viespea ucigașă amenință Marea Britanie!

De: Marian Andrei / 24.04.2014, 11:00
Viespea ucigașă amenință Marea Britanie!
Locuitorii Marii Britanii sunt terorizați de informațiile potrivit cărora, după ce au omorât șase persoane în Franța, un roi de viespi ucigașe gigant se îndreaptă către țara lor.

Viespile asiatice au produs panică printre locuitorii din Franța, de la „sosirea” lor, în 2004, pe un vas chinezesc care transporta vase de ceramică. 

Viespile uriașe pot atinge o lungime de până la 5 centimetri, de două ori mai mult decât suratele lor normale, iar acul are șase milimetri lungime.

Atenționarea privind viespile uriașe a fost făcută într-un raport al Comitetului britanic de Audit al Mediului (EAC – Environmental Audit Committee), în care se arată că „Unele specii invazive pot avea efecte directe asupra sănătății oamenilor. Este și cazul Viespii Asiatice, care ar putea ajunge în curând în Marea Britanie după ce a omorât șase persoane în Franța”.

Pe lângă viespile uriașe, motive de îngrijorare pentru britanici sunt invazia de șobolani, de creveți ucigași, dar și alte plante și animale care atacă țărmurile Marii britanii cu o intensitate nemaiîntâlnită până acum.